הסרט מטוסים
הסרט מטוסיםיחצ

כדי לצפות בסרט החדש והמתוק מטוסים לא צריך להיות חובב טיסה או כאלו שפוחדים מטיסה. זו פשוט הנאה לראות  איך מי שיש לו דווקא פחד גבהים, מתמודד עם גבהים שמעולם לא חלם  עליהם.

"מטוסים", עולם חדש מעל "מכוניות", הוא הרפתקה חדשה בתלת ממד מבית דיסני, בכיכובו של דאסטי, מטוס ריסוס זריז ורחב לב, שחולם על השתתפות במירוץ אווירי מסביב לעולם.

יש רק שתי בעיות: דאסטי לא בדיוק בנוי להתחרות במרוצים ומסתבר שהוא סובל גם מפחד גבהים. למרות הפחד שלו ובעידוד המורה הרוחני שלו, טייס צבאי בשם סקיפר, דאסטי מצליח להשתחל לרשימת המועמדים למירוץ. הספורטיביות והמהירות של דאסטי מתחילות להדאיג את האלוף הנוכחי של מסלול המירוץ, ריפסלינגר, שדבר לא יעצור אותו מלדאוג שדאסטי ייכשל. כשאסון מכה בעת השיא של המירוץ הסופי, האומץ של דאסטי עומד בפני המבחן האולטימטיבי. בתמיכת חברים ישנים וחדשים, דאסטי מגיע לגבהים שמעולם לא חלם שהם אפשריים, ותוך כדי כך נותן לעולם מוקסם את ההשראה לנסוק אל-על.

 הסרט בבימויו של הבמאי חובב התעופה קליי הול (“המלך היל", “משפחת סימפסון"), מציג את סיפורו של מטוס הריסוס ואת תשוקתו לעשות יותר ממה שהוא תוכנן לו.

מספר במאי הסרט הול: “אני חושב שאנשים יתחברו בקלות ל"מטוסים" כי יש בו סיפור קלאסי של האנדרדוג. יש בו הרבה נשמה ומסר שכולנו יכולים להשתמש בו: אם אנחנו מסוגלים להאמין בעצמנו, לצאת מאזור הנוחות שלנו ולהתגבר על הפחדים שמחזיקים אותנו מאחור, אנחנו נופתע מהתוצאות. וזה בדיוק מה שקורה לדאסטי בסרט. הוא מטוס ריסוס שמעולם לא טס מעל ל-1,000 רגל, אבל הוא חולם להיות מטוס המרוצים הכי מהיר בעולם. יש לו הרבה מכשולים להתגבר עליהם והוא צריך לחפור עמוק כדי למצוא את האומץ להיות יותר ממה שהוא יועד לו".

לפי המפיקה באלתזור-פלין, המיקום הגלובלי של הסרט מזמין קהלים שונים להצטרף למסע. “דאסטי מעולם לא היה רחוק מהבית, כך שהוא חווה את העולם בפעם הראשונה", היא אומרת. “הסרט מבקר במקומות שונים שפלין – כמו רבים מאיתנו – מעולם לא ראה. הוא מציג דמויות מכל רחבי העולם – ולכל אחת אישיות שונה ומגוונת שאנחנו יכולים להזדהות איתה. זו הרפתקה אמיתית – סרט מסע בשמים".

דיין קוק, שמדבב את דמותו של דאסטי בגרסה האנגלית, מתאר את החיבור שלו עם דמותו. “כשהייתי ילד, לקח לי שנים רבות למצוא את המקום שלי ואת הקול שלי", אומר קוק. “אפילו לא יכולתי להשתתף בשיעורים בכיתה – פחדתי להרים את ידי ובכל זאת רציתי לשעשע את העולם. המסע שלי – כמו זה של דאסטי – היה לחפור עמוק בפנים ולמצוא בתוכי משהו שיעזור לי לעלות מעל הציפיות שלי".

שורה תחתונה: סרט מתוק, נקי, מעניין ומהנה. גם מבוגרים וגם ילדים ימצאו בו עניין. כמו שלומדים מהסרט. עם קצת עזרה מחברים, ממריאים להרפתקה של פעם בחיים.