
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מאיים היום (שני) כי אם האו"ם לא ידאג לאכיפת תנאי הסכם הגרעין עם איראן, ארה"ב תביא לביטולו.
"לא נסכים שההסכם יימשך אם לא תהיה אכיפה ראויה", אמר טראמפ.
עם זאת, בארה"ב מעריכים כי הנשיא האמריקני לא מתכוון לבטל את ההסכם אלא במקרה הקיצוני ביותר להטיל סקנציות חדשות, אם אכן יימצאו הפרות של ההסכם.
יועציו הבטחוניים הקרובים של טראמפ, ובהם שר ההגנה והיועץ לביטחון לאומי טענו בימים האחרונים בשיחות סגורות כי ארה"ב אינה צריכה לבטל את הסכם הגרעין וגם לא להחריף את הקו כלפי איראן בכל הקשור לסוגיית עסקת הגרעין.
עם זאת, מקורביו של הנשיא אומרים כי הוא טרם השתכנע שאין צורך אמיתי לפעול מול איראן. בעוד פחות מחודש אמור הנשיא למסור הצהרה בנוגע לעמידת הממשל האיראני בעסקה שנחתמה בינו לבין המעצמות.
סימן המעיד על רצונו של טראמפ להחריף את הקו מול המשטר באיראן ניתן באחרונה, כשבממשל אישרו שהנשיא אסטרטגיה חדשה לפיה ארה"ב להגיב בצורה אגרסיבית יותר לכוחות הצבאיים של איראן בעיראק ובסוריה ולתמיכה של איראן בקבוצות צבאיות.
ההצעה הזו מגיעה מצד שרי ממשלתו של טראמפ - שר ההגנה מאטיס ומזכיר המדינה טילרסון - אבל זוכה להתנגדות חריפה בדרגים המקצועיים האמריקניים.
