אביגדור ליברמן
אביגדור ליברמןצילום: קובי ריכטר/TPS

בנאומו בכנס 'מעריב' והג'רוזלם פוסט קרא היום (ד') יו"ר ישראל ביתנו ח"כ אביגדור ליברמן לקצץ לפחות בחצי את תקציב הישיבות.

"אני קורא לקצץ לפחות ב-50% את הקצבאות של בני הישיבות. כרגע, לצערי, מה שקורה עם הממסד החרדי לא קשור ליהדות", אמר.

‏‎‎כשהמנחה העיתונאי בן כספית הקשה: "לא הגזמת עם החרדים? זה משחק נגדך", ליברמן השיב: "אני לא משתלח ולא קורא בשם גנאי. כשאתה רואה ב'בחדרי חרדים' שתרומת העולים מרוסיה זה וודקה וחזיר, אז אנשים מתפרצים".

מוקדם יותר דיבר ח"כ גדעון סער בכנס והצהיר כי ביכולתו לנצח בהתמודדות מול בנימין נתניהו על ראשות הליכוד.

"הבחירות מחר בליכוד הן בחירות גורליות", אמר סער בפתח דבריו, "הן לא רק בחירות בתוך מפלגה, הבחירות הללו תכרענה גם את תוצאות הבחירות הכלליות. אחרי שתי מערכות בחירות ושני סבבים של ניסיונות להקמת ממשלה המציאות הפוליטית ברורה לחלוטין.

''נתניהו הוא ראש הממשלה שכיהן בישראל את תקופת הכהונה הארוכה ביותר, אך אין לו עוד אפשרות להקים ממשלה. הבחירות היא בין שני חלופות - ממשלת ליכוד בראשותי או ממשלה של מחנה השמאל בראשות בני גנץ. אין באמת ברירה שלישית", כך סער.