
34 גברים תושבי היישוב לשם בשומרון, ועוד כמה זוגות של גברים ונשים, חזרו בסוף השבוע שעבר מחופשת סקי בצרפת, ונאלצו להיכנס לבידוד ביתי מחשש להידבקות בנגיף הקורונה.
החופשה תוכננה לפני מספר חודשים ויצאה לפועל טרם פרסום הנחיות הבידוד של משרד הבריאות. רגע לפני חזרתם לישראל התקבלה ההחלטה להשאיר בבידוד גם את החוזרים מצרפת.
בהתייעצות עם ועד היישוב הוחלט שהתושבים שזקוקים לבידוד יעשו זאת יחד. הם התחלקו לקבוצות וכל קבוצה ״השתלטה״ על בית שבו תישאר בבידוד למשך 14 ימים.
כזכור, משרד הבריאות הנחה את הישראלים החוזרים מכמה מדינות לשהות בבידוד בית למשך 14 ימים. מדובר באזרחים החוזרים מאוסטריה, איטליה, אנדורה, גרמניה, הונג קונג, יפן, מקאו, סין, סינגפור, סן מרינו, ספרד, צרפת, קוריאה הדרומית, שוויץ או תאילנד.
על החוזרים להיות בבידוד בית עד להשלמת 14 יום ממועד היציאה ממקומות אלה. לא לצאת למרחב הציבורי ולא לשהות במקומות ציבוריים ובכלל זה מוסדות חינוך, מקומות עבודה, תחבורה ציבורית, מקומות בילוי וקניות, בתי חולים ומרפאות, לתקופה של 14 ימים ממועד השהייה האחרונה באחד מהיעדים האלה.
