למרות התחושה הרווחת שמגפת הקורונה נגמרה ונמצאת מאחורינו, ישנם רבים שעדיין סובלים ממנה, מתמודדים עם השלכותיה, ואינם יכולים לחזור לשגרת חייהם. הם נקראים "מחלימים מקורונה", ביניהם גם צעירים רבים, שמצבם מוסיף להיות קשה מאוד.

בארגון החסד 'יד שרה' חווים בחודשים האחרונים גל פניות מאנשים הזקוקים לסיוע לאחר החלמתם מקורונה וכעת יוצאים בארגון בקמפיין מיוחד כדי להמשיך ולסייע לכל אותם האנשים הנמצאים בפוסט קורונה ומחלימים בביתם.

"יצאתי מהבידוד ואחרי דקה של הליכה לא יכולתי לנשום", מספרת רינת מחולון, והיא אינההיחידה. על פי הנתונים והמחקרים של 'יד שרה', ישנם יותר מ-70,000 ישראלים הסובלים מפוסט קורונה. "מחלימים" רבים חווים תסמינים המקשים על תפקודם היום-יומי. תופעות של קשיי נשימה, כאבי שרירים וקושי בהתניידות משפיעים על הפעולות שהיו כל כך טריוויאליות לפני הקורונה. בילוי עם חברים, צעידה ברחוב ואפילו ההתנהלות הפשוטה בבית, הפכו עבור אלפי מחלימי קורונה למשימה קשה ומפרכת.

לתרומות ל'יד שרה' לחצו כאן

ארגון 'יד שרה' הוקם לפני למעלה מ-45 שנה במטרה לסייע לישראלים להחלים בביתם. הארגון מסייע לכ-700,000 אנשים בשנה בעזרת 7,000 מתנדבים הפרוסים בכ-120 סניפים ברחבי הארץ. כאמור, בחודשים האחרונים ראו בארגון שהביקוש לעזרה ולקבלת ציוד עולה ושהם לא מצליחים לעמוד בעומס ולספק לאנשים את כל הציוד הנדרש. בעקבות זאת בארגון החליטו לפתוח בקמפיין התרמה – על מנת לגייס כספים ולהמשיך לסייע לכל המחלימים מקורונה שזקוקים לעזרה.

"בחודש החולף אחרי שכבר נדמה היה שחזרנו לשגרה, נרשמה בסניפי יד שרה עליה של 78 אחוזים בהשאלת מחוללי חמצן בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד", אומר מנכ"ל 'יד שרה' משה כהן. "בנוסף, אנו מקבלים פניות רבות של אנשים שתפקדו לפני שחלו בנגיף באופן רגיל, וכעת מתקשים בדברים בסיסיים. אנו זקוקים לרכישת ציוד רפואי נשימתי רב על מנת לעשות הכל כדי לעזור לכל ישראלי שרוצה להחלים בבית", הוא מוסיף. מחוללי חמצן, מיטות בית חולים המאפשרות אשפוז ביתי, כיסאות רחצה וכורסאות סיעודיות הם רק חלק קטן מרשימה ארוכה של ציוד אותו 'יד שרה' מספקת יום ויום ועכשיו זקוקה לעזרה כדי להמשיך בתרומה החשובה שלה.

פרופ' ירון ניב, סמנכ"ל בכיר במשרד הבריאות, מציין שלתסמונת הפוסט קורונה השפעה על בריאותם הנפשית ויכולתם של המחלימים לחזור למסגרת חיים רגילה ולמעגל העבודה: "יש לכך השלכות מרחיקות לכת על תפקודם במשפחה, בחברה ועל יכולתם הכלכלית. מערכת הבריאות צריכה להיערך לטיפול במחלימי הקורונה המפתחים תסמונת זו, להכיר בקיומה, לחקור את המנגנונים הגורמים לה, להבין את מהלכה ולפתח גישות אבחנתיות, טיפוליות ושקומיות מתאימות".

משרד הבריאות נמצא רק בתחילתו של תהליך של איסוף נתונים ומחקר, בניסיון לתת מענה לאותם עשרות אלפי בני אדם, ולתוך הוואקום נכנס כעת ארגון 'יד שרה' שעסוק בכל השנה בסיוע לאנשים להחלים בביתם.

לדברי הרב אורי לופוליאנסקי: "במקום שבו רשויות הבריאות מתקשות לתת מענה, אנחנו נמצאים שם כדי לאפשר לאנשים להשתקם ולחזור לשגרה במהירות האפשרית. בהיעדר מימון לפעילות הזו, היכולת שלנו להמשיך ולרכוש ציוד רפואי תלויה בהירתמות של הציבור".

כדי לסייע ל-70,000 הישראלים שסובלים מפוסט קורונה ביד שרה פתחו מוקד תרומות ייחודי כדי לאפשר את רכישתם של מחוללי חמצן חדשים, מיטות בית חולים לאשפוז בית, כורסאות הרמה, הליכונים ועוד ציוד הכרחי עבור כל החולים.

לתרומות ל'יד שרה' לחצו כאן