
רכיבים:
3 כוסות קמח
200 גרם חמאה
גביע שמנת חמוצה
2 כוסות זיתים מגולענים
4 שיני שום כתושות
2 כפות זעתר
כף פפריקה
ביצה למריחה
אופן ההכנה:
מערבבים במיקסר או באופן ידני את הקמח והחמאה עד לקבלת פירורים אחידים.
מוסיפים את השמנת ומערבבים לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון ומשהים במקרר חצי שעה.
קוצצים את הזיתים ומערבבים עם השום, הזעתר והפפריקה.
מחלקים את הבצק ל-6. מרדדים חלק אחד לפס באורך 5 ס"מ וברוחב 2 ס"מ.
מפזרים עליו 1/6 מתערובת הזיתים ומגלגלים לרולדה עגולה ודקה. מניחים על נייר אפייה ומורחים בביצה. כך מכינים את כל הפסים. אופים במשך 15 דקות בחום של 180 מעלות כרבע שעה או עד שמזהיב.
מיד לאחר שמוציאים מהתנור חותכים לרצועות בעובי ס"מ וחצי ובאורך 4-5 ס"מ, מגישים חם או קר.
אפשר להקפיא את פסי הזיתים לפני האפייה, וכשרוצים להגיש אופים לפי ההוראות במתכון.