יואב סגלוביץ'
יואב סגלוביץ'צילום: קובי ריכטר/TPS

סגן השר לביטחון הפנים יואב סגלוביץ' מתייחס היום (שלישי) בראיון ל-103FM לפיגועים האחרונים בבאר שבע ובחדרה שבוצעו על ידי מחבלים תומכי דאעש.

"תמיד בדיעבד כשרואים דברים, אז אומרים שאולי אפשר היה אחרת. אני מעדיף להסתכל קדימה אל האתגרים הבאים. בודקים אחורה, גם שב"כ וגם המשטרה, צריכים בעיקר לראות מה אפשר לעשות טוב יותר. שב"כ מכסים ככל יכולתם את כל הדברים. תפקידנו הוא להסתכל גם קדימה, ולראות כיצד אנו מסכלים כוונות כאלה ואחרות אם עדיין קיימות. אני לא בא מהמקום שאומר שהכל בסדר ושלא היה אפשר לעשות אחרת", אמר סגלוביץ'.

הוא הוסיף, "הסיפור של דאעש הוא אירוע אחר, זה כן משהו חריג שלא היה - אלו אנשים שרוצים פשוט לרצוח. אם שני פיגועים כאלה קשים קרו, בוודאי שהייתה לנו טעות. האם הטעות הזו היא בגלל כשל כזה או אחר? זה בדיוק מה שצריך לבדוק בתחקיר. יש כלים למדינת ישראל כדי להתמודד ואפשר לעשות את זה, יבדקו את כל הדברים".