הנהגת הפלסטינית שמעורבת בתאונה שבה נהרג מתן צינמן בן השש נחקרה בשבוע שעבר בחשד לגרימת מוות ברשלנות, חציית קו הפרדה רצוף, סטייה מנתיב הנסיעה ונהיגה פוחזת.

בכאן חדשות דווח כי היא שוחררה בערבות כספית.

בתאונה שהתרחשה לפני פחות משבועיים נהרג מתן צינמן בן ה-6. ארבעה מבני משפחתו של צינמן, תושבי שבות רחל, נפצעו גם הם.

אחיו בן ה-10 נפצע קשה, אחותו בת ה-12 נפצעה בינוני, אמו רבקה ואחיו בן חצי שנה נפצעו קל.

אמו של מתן אמרה בבוקר שלמחרת התאונה שלא מדובר בתאונת דרכים וכי בנה נרצח. בריאיון מבית החולים שבו אושפזה, סיפרה אז: "נסעתי, הכביש היה פנוי גם מהצד השני. הרכב ראה אותי והאיץ בזווית חזקה אליי. ניסיתי להתחמק מזה ופשוט נכנס בנו. הבן שלי, שהיה לידי, קיבל מכה רצינית בבטן. הבן הקטן שלי נרצח. תאונה מכוונת, פיגוע, רצו לפגוע בי. ראיתי מה קרה, הייתי בהכרה מלאה. אני מבקשת שיפתחו בחקירה בנושא. שזה היה פיגוע טרור".

חיים צינמן, אביו של מתן, ספד לו בהלווייתו: "אני מצטער שלא הייתי שם לתפוס אותך. מתני שלי, אני לא אראה אותך יותר וגם לא אמא, תחסר לנו מאוד. אף פעם לא ראית אותי בוכה ועכשיו אתה רואה. אני רוצה לומר לך תודה על שש שנים טובות ששימחת אותנו נורא. היית אח טוב, תמיד תהיה איתנו. נתגעגע אליך".