אלכוהול
אלכוהולצילום: איסטוק

ממשלת יפן רוצה שהצעירים במדינה ישתו יותר אלכוהול. בשנים האחרונות חלה ירידה משמעותית בצריכת האלכוהול בקרב האוכלוסייה הצעירה ביפן, כאשר רבים מעדיפים לשתות משקאות אחרים שאינם כוללים אלכוהול.

גם מגפת הקורונה שהביאה לסגר ונעילת השערים של פאבים וברים רבים במדינה, גרמה לפגיעה בהכנסות של מקומות הבילוי ויצרניות האלכוהול.

ברשות המיסים הלאומית ביפן החליטו להילחם בתופעה בעזרת קמפיין חדש שנועד לעודד את הצעירים במדינה לשתות דווקא יותר אלכוהול. אחת הדרכים היצירתיות היתה הכרזה על תחרות חדשה בשם "סאקה ויוה!" במסגרתה מתבקשים המשתתפים להציע רעיונות כיצד לשכנע את צעירי יפן לצרוך יותר אלכוהול.

בין היתר מבקשים ברשות המיסים ממשתתפי התחרות, בגילאי 20 עד 39 בלבד, "להגיש רעיונות כיצד לעורר ביקוש בקרב צעירים לאלכוהול באמצעות שירותים חדשים, שיטות קידום מכירות, מוצרים, עיצובים ואפילו טכניקות מכירה באמצעות בינה מלאכותית או מטא-ברס", כפי שנכתב באתר התחרות.

ברשות המיסים היפנית הסבירו את המשבר בשוק האלכוהול ואת התחרות, וכתבו כי "שוק המשקאות האלכוהוליים המקומי מצטמצם עקב שינויים דמוגרפיים כמו ירידה בשיעור הילודה והזדקנות האוכלוסייה, ושינויים באורח החיים עקב השפעת מגפת הקורונה.

התחרות נועדה "למשוך את הדור הצעיר לשתות יותר אלכוהול ולהחיות את התעשייה". הגשת ההצעות תסתיים בסוף חודש ספטמבר, ובממשלת יפן מקווים כי צעירי המדינה יוותרו על מים או משקאות קלים עבור צריכה מוגברת של אלכוהול.