בלגיה. תצדיק את המקום הגבוה שלה?
בלגיה. תצדיק את המקום הגבוה שלה?צילום: רויטרס

בית בכל יום. יומיים לפתיחת טורניר גביע העולם בכדורגל, המונדיאל, בפעם ה-22. אין זמן מתאים יותר מלהכיר את השמות הגדולים, הסיפורים המרכזיים וכל מה שאתם צריכים לדעת לקראת הטורניר שיתקיים בקטאר. סדרת כתבות - ממשיכים עם בית ו.

הנבחרות בבית: בלגיה, קרואטיה, קנדה, מרוקו.

הכוכב העולה: קנדה

נבחרת קנדה היא דוגמא מעולה להשפעת אירוח טורניר גדול. אחרי שנבחרה לארח את המונדיאל הבא, מונדיאל 2026, החליטה קנדה על הקמת ליגת כדורגל מקצוענית והשקעה בתשתיות. הפירות לא איחרו לבוא כאשר הנבחרת הלאומית סיימה את קמפיין מוקדמות המונדיאל במקום הראשון בבית לפני נבחרות מנוסות וותיקות כמו ארה"ב השכנה ומקסיקו ועם מספר השערים הגדול ביותר והספיגות הנמוך ביותר.

מדובר בנבחרת לוחמת, צעירה ורעבה עם שחקנים שמשחקים ברמות הגבוהות של אירופה, כשעבורה זו הופעה ראשונה במונדיאל מאז מקסיקו 1986, כזו שבהחלט עשויה להוציא נקודות מיתר הנבחרות בבית על אף שאלה מנוסות הרבה יותר ממנה.

ההגנתית ביותר: מרוקו

עם מאמן חדש על הקווים בדמותו של שחקן העבר ואליד רגראגי וכמה מהשחקנים הטובים בעולם כמו אשרף חאכימי וחאכים זייש, מרוקו נחשבת לנבחרת מסקרנת במיוחד.

הנבחרת שניצחה רק פעמיים ב-5 הופעותיה בטורניר המונדיאל, תקווה להציג יכולת כמו זו שהציגה בשלב המוקדמות כשניצחה ב-7 מ-8 משחקיה ולא כמו באליפות אפריקה ממנה הודחה ברבע הגמר.

החלק האחורי של מרוקו עשוי לעשות חיים קשים לכל נבחרת, השאלה היא החלק הקדמי שם מלבד חאכימי המגן ההתקפי, תלויה מרוקו בעבדה עזלזולי, המרוקני שגדל בברצלונה ובחר לייצג את מרוקו על פני ספרד.

הסגנית לשעבר: קרואטיה

לפני ארבע שנים הדהימה קרואטיה את העולם כשהגיעה עד למעמד הגמר שם הפסידה לצרפת. מלבד לוקה מודריץ' האדיר, לקרואטיה יש שחקני קישור רבים וטובים אך ללא יכולת מחץ בהתקפה עם חסרונו של מריו מנדז'וקיץ', לקרואטיה יהיה קשה הרבה יותר. כנראה בסיכוי האחרון שלה להפתיע כשמרבית שחקניה לקראת סיום הקריירה ושחקנים צעירים חדשים ובולטים אין יותר מדי.

הגיע הזמן: בלגיה

עד לא מזמן, הובילה נבחרת בלגיה את דירוג הנבחרות של פיפ"א. עם שחקנים כמו שוער ריאל מדריד טיבו קורטואה, קשר מנצ'סטר סיטי קווין דה-בריינה, חלוצה של אינטר לוקאקו ואדן הזאר של ריאל מדריד, לבלגיה יש את הכל בשביל לזכות.

עם זאת, הנבחרת שסיימה את המונדיאל הקודם במקום השלישי, הייתה רחוקה מלהציג יכולת מספק בליגת האומות והודחה ברבע גמר היורו על ידי האלופה איטליה. תוסיפו לכך את העובדה שזו עשויה להיפגש בהמשך הטורניר עם ספרד או גרמניה וברזיל שתפסה לה את המקום הראשון בדירוג, ברבע הגמר, לבלגיה יש דרך קשה בכדי להצדיק את מקומה הגבוה בדירוג פיפ"א. האם השמות הגדולים יספיקו להם בכדי ללכת עד הסוף?