
מליאת הכנסת אישרה היום (ג') בקריאה שנייה ושלישית את ''חוק החמץ'' שקודם לדרישת המפלגות החרדיות, ומאפשר למנהלי בתי חולים לאסור הכנסת חמץ למבנה בית החולים, כולו או חלקו, בחג הפסח.
הצעת החוק אושרה בתמיכת 48 חברי כנסת לעומת 43 שהתנגדו.
הקואליציה הייתה נחושה לסיים את החקיקה עד סוף המושב הנוכחי, כדי שכבר בחג הפסח שיחול בשבוע הבא ייכנס החוק לתוקף.
השרה להגנת הסביבה עידית סילמן מהליכוד הציגה את חוק החמץ במליאת הכנסת ואמרה ''אנחנו בסך הכל פועלים לשמירה על זהותה של מדינה יהודית". סילמן ''סגרה מעגל'' שכן על רקע סוגיית החמץ בבתי החולים בפסח היא החליטה לפרק את הממשלה הקודמת.
ראש האופוזיציה ויו"ר יש עתיד יאיר לפיד תקף במליאה את חוק החמץ: ''ילדים בני 16 עכשיו יחשבו שזה מצחיק לזרוק לחמניות לתוך בתי החולים ומשפחות יפסיקו לשמור על הפסח. בפרקי אבות ה' נאמר 'כל המחטיא את הרבים אין מספיקין בידו לעשות תשובה'. זה מה שאתם עושים עכשיו מחטיאים את הרבים ואתם תגרמו לזה שזה יהיה הרבה פחות פסח ואנשים פחות ישמרו חמץ כי אתם לא תכפו עלינו את היהדות".
ח"כ משה גפני מיהדות התורה אמר בתגובה כי "מעולם לא חתמתי על חוק שאומר לאדם חילוני איך להתנהג. החוק הזה הוא מיותר, כי הרי מה קרה? 75 שנה המדינה התנהלה כך, מנהלי בית החולים היו אחראים על מי יתן להכניס חמץ ומי לא והכל התנהל בסדר, עד שקפץ עלינו רוגזו של בג"ץ שאמר: 'למנהל בית החולים אין סמכות'. לא הייתה בעיה מעולם, עד לפני שלוש שנים, כשבית המשפט קבע שמנהל בית החולים לא יכול לתלות מודעה שבחלקו הצפוני יש חמץ ובחלקו הדרומי אין חמץ. שבן אדם שומר מצוות ידע שהוא בפסח הולך לחלק הדרומי. עומדים פה אנשים מכובדים, אנשי כנסת, ומדברים על הכפייה. תגידו השתגעתם? איפה יש מילה אחת בחוק הזה על כפייה?".
