מתן כהנא
מתן כהנאצילום: ערוץ 7

בימים בהם ש"ס מעבירה חוקים שיאפשרו לה הגמוניה מלאה במינויים בשירותי הדת (בעידוד ותמיכת מפלגת "הציונות הדתית"), כדאי להכיר את המקרה הזה ולהבין לאן הם לוקחים אותנו.

את עמרם ריימונד, בן ה 24, שמונה לאחרונה ליו"ר המועצה הדתית ביבניאל, אינני מכיר אישית. יתכן שהוא באמת עילוי ומנהל דגול. הבעיה היא שבקריטריונים שנקבעו בתקופתי כתנאי סף לתפקיד הבכיר הוא לא עומד.

אין לו תואר ראשון ואין לו סמיכה לרבנות (מה שכן יש לו זה כמה סימני שאלה די גדולים, אבל בשביל זה תצטרכו לקרוא את הכתבה המלאה באתר דה מרקר).

גם בתקופתי כשר הדתות היה סוג של "מסלול חריגים" שנועד לאפשר ליוצאי דופן חריגים במיוחד, שגם אם לא עומדים בתנאי הסף, במידה ויש להם ניסיון תעסוקתי משמעותי ורלוונטי כן יוכלו להבחר לתפקיד (מספר שנות ניסיון, היקף תקציבים, היקף מועסקים תחתיו וכד').

הכל כמובן בכפוף לאישור היועצת המשפטית של המשרד. והנה הגענו למקפצה. עמרם ריימונד לא שרת בצבא. מסתבר שלעסקני ש"ס אין אפילו טיפת בושה להציג רזומה תעסוקתי, שכל כולו הושג כשבעצם מר עמרם ריימונד היה אמור להקדיש את חייו ללימוד תורה או להתגייס לצבא.

לסיפור הזה התוודעתי כבר כשהייתי השר לשירותי הדת. ברור שלא הסכמתי לתת יד למינוי כל-כך בעייתי.

מסתבר שאצל ש"ס זה עובד "קצת" אחרת.