דני דיין
דני דייןצילום: Gershon Elinson/Flash90

על רקע ניסיונות ההדחה של יו"ר יד ושם דני דיין על ידי שר החינוך יואב קיש יותר מ-120 חוקרי שואה ופרופסורים בינלאומיים לחקר השואה פירסמו הלילה (ראשון) מכתב תמיכה בו וקראו לשמור על המוסד "עצמאי ובלתי מפלגתי".


"כחברי הקהילה הבינלאומית של חוקרי ומחנכי השואה, אנו צופים בדאגה רבה בהתקפות האחרונות של שר החינוך הישראלי על דני דיין, יו"ר יד ושם, המוסד המוביל להנצחת זכרון ומחקר השואה.

מאז 2021 דיין משרת את המוסד בהצטיינות רבה, המאפשר ליד ושם ומסייע לשמור ולחזק את אופיו העצמאי והבלתי מפלגתי", מסרו במכתב. בין החתומים, מומחים בעלי שם עולמי כמו פרופסור יהודה באואר, ד"ר יאן גרבובסקי ועוד.

השליחה האמריקנית לענייני שואה במשרד החוץ האמריקני, אלן גרמין, פרסמה אמש (מוצאי שבת) ציוץ, ובו יצאה נגד ניסיון ההדחה של יו"ר יד ושם, דני דיין, מתפקידו. "שמירה על עצמאותם של מוסדות כאלה ברחבי העולם היא המפתח כשאנחנו עומדים בפני המאמצים לעוות או להכחיש את העובדות על השואה", כתבה.