ריקודים בישיבת חומש במוצאי ראש השנה
ריקודים בישיבת חומש במוצאי ראש השנהצילום: באדיבות המצלם

עשרות תלמידי ישיבת חומש וכ-20 משפחות מאברכי וצוות הישיבה בראשות הרב אלישמע כהן חגגו את ראש השנה בחומש ובפעם הראשונה תפילות החג נערכו בבית המדרש החדש.

זו השנה הראשונה מאז הגירוש מחומש בשנת 2005 בו מתקיימות תפילות של כל תלמידי הישיבה במקום. גם סעודות החג נערכו לראשונה בחומש ולא כפי שהיה עד כה בשכונת מגורשי חומש בשבי שומרון.

שמואל וונדי, מנכ"ל ישיבת חומש מסר: "שנה טובה לכל בית ישראל. ברוך ה' אנו זוכים לחגוג את ראש השנה עם כל בני הישיבה. בעז"ה שנה זו תהא שנת פרידת דרך בשיבת עם ישראל לחומש ולכל יישובי צפון השומרון. כולם מוזמנים לבוא לחומש וביחד לזכות להמשיך ולרשת את ארצנו הטובה".

ראש מועצת שומרון יוסי דגן הוסיף: "אנחנו נמשיך לפעול כדי לבנות את חומש שא-נור גנים וכדים, תלמידי ישיבת חומש הגיבורים הם חוד החנית של המאבק על חומש ומשם לכל יישובי צפון השומרון, חזרנו לחומש ונחזור הביתה לשאר יישובי צפון השומרון".