ועדת החוקה
ועדת החוקהצילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לחץ חיצוני או החלטה עניינית? שעה קלה לפני קיום הדיון המהיר על הקמת ועדה חיצונית ובלתי תלויה לבחינת צמצום חברות ממשלתיות ויחידות הסמך במשרדי ממשלה בועדת חוקה, שניים מיוזמי ההצעה הודיעו כי הם מושכים חתימתם. 

מדובר בדיון אותו יזמו ארבעה חברי כנסת: דן אילוז, משה סולומון, רון כץ ומיכאל ביטון. 

לערוץ 7 נודע כי הח"כים רון כץ ומיכאל ביטון משכו חתימתם לאחר לחץ שהופעל עליהם מההסתדרות המתנגדת לתהליך. 

במקביל הועלו טענות בעיתונות הכלכלית נגד עצם קיומו של הדיון בשל העובדה שפורום 'קהלת' הוזמן לקחת בו חלק.

יוזם ההצעה, ח"כ דן אילוז בתגובה: "עצוב לי שאלו שמדברים כל הזמן על אחריות תקציבית כשזה משולב עם מתקפה פוליטית כנגד הממשלה, עכשיו תוקפים דיון חשוב על נושא זה. זה לא פחות מצביעות. הם עושים זאת לגופו של אדם במקום לגופו של עניין. 

עוד הוסיף: "אמשיך לפעול למען הכסף של אזרחי מדינת ישראל, ונגד הגדלת החוב שהילדים שלנו יצטרכו לשלם בריבית גבוה, ללא פחד וללא מורא."

מלשכת ח"כ מיכאל ביטון נמסר כי "עם התפתחות המלחמה היה ברור שזו לא העת לקיום דיון כזה לכן ביקש חה״כ לדחות בחודשיים את הדיון. משלא נענתה הבקשה לדחייה, ביקש להסיר את שמו".