ההספד של פרופסור אפריים שהם בהלווית בנוהרב מישאל ציון

אלפים ליוו אחר הצהריים (שני) למנוחות בהר הרצל את סמ"ר יובל שהם שנהרג אתמול מצידוד טנק בתאונה מבצעית בג'באליה שבצפון רצועת עזה.

ההלוויה החלה בשירת "למען אחיי ורעיי". הסב אלישע ספד: "שמיים בקשו רחמים. כמה קשה להספיד נכד אהוב. נכדי האהוב יובל האם אתה שומע? האם אתה יודע? יובל, כמה התנגדת לאלה שמוציאים דיבה על הארץ. נפלת כגיבור במלחמת קיום צודקת. השרית על כולנו שלווה".

"היית מופת לכיבוד הורים. בזכותך ובזכות חבריך הגיבורים מתקיים בנו 'ויהודה לעולם תשב וירושלים לדור ודור'. טובה הארץ מאוד מאוד. נוח בשלום על משכבך".

משפחת שהם היא ממייסדות בית הכנסת הקהל בשכונת בקעה בירושלים, הקהילה שבה חברים גם משפחת גולדברג-פולין, ובני המשפחה ליוו אותם מהרגע שבו הירש נחטף.

אביו של יובל פרופ' אפי שהם הוא מהפעילים הבולטים של ארגון "הבית המשותף", המארגן הפגנות נגד הרפורמה המשפטית. הוא סיפר כי יובל ואחיו עדי צעקו במהלך שהותם בעזה שוב ושוב את שמו של גולדברג-פולין, בתקווה שישמע אותם.

"אני קורא לראש הממשלה - 'אדוני, זה לא סוד שאנחנו לא רואים עין בעין, אבל כאן מעל קברו של בני הטרי אני תובע ממך בשמו ובשמם של כל כך הרבה אחרים - עשה עסקה. עשה עסקה! יקירינו נלחמים בעזה שהחטופים יחזרו. יש רוח בעם ויש רוב בעם. חתור לעסקה עכשיו!".

"ולך יובלי אהובי, אני מבטיח בשמי ובשם אמא ובשם הקהילה, אנחנו נלך בנתיב שבו הלכת. הנר הפרטי שלך לצערי כבה, אבל האור שלך יישאר לעולם".

אמו של יובל, אשרת, ספדה בכאב גדול, "חיית בדיוק לפי הערכים שחשבת שהם הנכונים והראויים", היא הוסיפה. "והאמת, לא ממש הערכת את מי שלא חי בהתאם לערכים. צביעות, נצלנות וחיי מוסר כפול היו הדברים שסלדת מהם. כמה כעסת על מי שאינו נושא בנטל, מי שמשתמט. איך סלדת מגזענות ואפליה, וכמה כיבדת אנשים עם דעות שונות, מתוך הערכה ליושרתם ולערכיהם. איזה מענטש", ספדה לו בכאב.