בס"ד
כל הזכויות שמורות
מתמטיקה
אור אדום הבהב, אזעקה עולה ויורדת נשמעה, והמערכת התריעה בקול "מצב חירום!"
קוסינוס קפץ במהירות, שפך את ספל הקפה על חליפתו והחל רץ למערכת הפיקוד. הוא התנשף, ובלוטות אדמדמות של כוויות החלו לצוץ על כפות ידיו כפטריות לאחר הגשם. "אסיפת חירום! אסיפת חירום!"
הוא חזר על הודעתו פעם ופעמיים, שפך כוס קפה נוספת על חולצתו הלבנה ועבר לחדר הפגישות בהמתנה לעמיתיו.
"מה אירע?" נזעק לעברו משיק, בעודו לוהט מזעם "לא יכולת לחכות קצת?! מרוב הלם נדבקתי למעגל ואנחנו לא מצליחים להיפרד"
'שבו' אותתה להם פונקציה בידה הימנית, ואחר לחשה להם "הכל יוסבר באסיפה! בכל מקרה, איפה רדיוס?
"הוא יושב עלי" אמר המעגל "כך הוא מרגיש שאני נוסך בו תחושת ביטחון"
חוצה זוית נכנס לו עם ידידתו הטובה זוית ישרה. מקבילית נכנסה חובקת את מעוין, וכעבור דקות אחדות חדר הפגישות היה מלא מפה לפה. לחש של סקרנות עבר בקהל, אך נעצר מהר מאד למראה קוסינוס הנאנק מכאב בעודו שופך עליו כוס קפה שחור רותח, ואת פונק' נעמדת על כתפי איקס.
העינים ננעצו בה בעניין ופונקציה החלה: "מפני זעם השעה אוותר על פתיחה בשלומכם ואגש ישר לעניין!"
הם הביטו בה בתמיהה מהולה בחשש, והיא המשיכה: "המצב נורא!!!!! מזעזע!!!! אסוןן!!!" היא נעמדה על השולחן, והלמה בו בחוזקה.
"וכי מה אירע?!" צחקק מיתר "ההתחברו 2 רדיוסים לקוטר??!" צחקק.
"דממה בקהל" צעק טנגנס, ובאופן מפליא כולם נשמעו לו ואפילו סינוס שונאו שתק.
פונקציה צירפה אליה את אסימפטוטה אנכית כשומרת ראש והמשיכה בזעקה מרה ובבכי מר: "המערכת מראה על אנרגיה חשמלית גבוהה במוחות התלמידים!"
כולם הביטו בה בהלם ובבת אחת פצחו בבכי וזעקו מרה "אויה!!! מה נורא הדבר!"
היא הביטה בהם בעיניים דומעות וצעקה: "המצב רע משחשבתם!! הצד השמאלי של המוח הוא זה הפעיל! המצב חמור! הם לומדים מתמטיקה!"
אסימפטוטה אופקית נשכבה והחלה לבעוט בידיה ורגליה "איככה אוכל וראיתי בהצלחתם בבגרות??"
קטע אמצעים ניגש הצידה והקיא את מנתו היומית בהרגשת תיעוב, משולש שווה שוקיים פיסק רגליו והרכין ראשו באבל, תיכון נעמד בהלם באמצע האולם, גובה נתלה על התקרה בחוסר אונים, וקשת נחתה על ראשו של מעגל בחרדה איומה.
כולם היו נראים מלאי סבל, אפופי אימה, כמעט על גבול הדיכאון.
"דמינו נא את תאלס מסתכל עליכם, לא הייתם מתביישים בהתנהגותכם??! הירגעו נא!" פתחה נגזרת ואמרה "אין זה זמן לבכי. עלינו לעשות מעשים. וכמו שאמרו חכמינו 'צדיקים מלאכתם נעשית בידי אחרים' ראו כיצד יקרה הפלא!"
אל השולחן ניגשה דמות חבוטה ופצועה, היא דידתה לעבר כולם נעמדה על הקוראסון שבצלחתו של פרבולה ונופפה לכולם לשלום.
"הזה יצילנו?" התרעם קיצון "הוא פצוע כולו."
הדמות התעלמה מדברי קיצון ופתחה בדברים:
"שמי אינטגרל. אינכם מזהים אותי מפני שחליתי בקורונה. אני אומנם פגוע קורונה, אך בידי יכולות רבות לבלבל ולהכשיל תלמידים. אני אעשה שטחים מוזרים, אבלבל אותם מתחת לציר הX ואכה בהם בין פאי לשני פאי! בידי הדבר. בידינו הניצחון!!"
אט אט כולם נרגעו. הם הביטו בו ותקווה מחודשת בעיניהם.
לאחר דקת דומייה הם קמו והריעו לו: "אינטגרל!!! אתה משלנו!!! בידך היכולת! בידינו הניצחון!!"
האסיפה נגמרה בשיר הלל, והם חזרו לנחרותיהם הקצובות בקצב מייבש.

זה הדבר היחיד שנשאר איתך לשנה הבאה, כל השאר זה חומר זר, מנוכר ומעצבן