אחד הרעיונות שאני ראיתי ואהבתי (ומיישמת), לדעתי אחד היעילים בלי שום הוצאה כספית:
לשים על החגורה של הכסא תינוק אטב (אנחנו שמנו מעץ, האטב מפלסטיק ששמתי נשבר בשימוש הראשון, בעלי אומר שבגלל החום ושמש).
כשאני חוגרת את התינוקת, אני מעבירה את האטב לבגד שלי (מחברת אותו לחולצה), ונוהגת ככה. כשאני מוציאה את התינוקת, אני מחזירה את האטב לחגורה שלה.
אם ח"ו שכחתי להוציא אותה, אני אשים לב די מהר לאטב שתלוי לי על החולצה.
מה שחכם בשיטה הזו זה שאני לא צריכה לזכור משהו באופן מיוחד. האטב כבר נמצא על החגורה ומפריע לי לחגור, ולכן מזכיר לי להעביר אותו לבגד שלי. וברגע שיש לי אטב על הבגד, אין סיכוי שאני אסתובב איתו יותר מידי זמן בלי לשים לב, אחרי שאני אצא מהרכב.
אפשרות נוספת שראיתי (עם רעיון דומה) זה להכין שלט עם שרשרת שכתוב עליו 'יש לי תינוק ברכב', שיהיה כל הזמן הכסא של התינוק, וכשחוגרים אותו אז לובשים את השרשרת, ולא מורידים עד שלא מוציאים את התינוק.
יש בזה עוד יתרון, שאז אם אני לא שמתי לב, אחרים יכולים לשים לב ולשאול אותי על השרשרת.

וזה ככה מלא פעמים בערב שאנחנו הולכים לישון מאוחר יותר ממה שתיכננו כי שנינו עייפים אחרי היום אז רק נחים קצת עם המחשב ואז מגלים שכל הערב נגמר וכבר נהיה מאוחר ממש...