מנסה כמה כיוונים:
1. את או בעלך קטנים/רזים/נמוכים? אם כן, יכול להיות שירש את אחד מכם במבנה גוף.
2. האם יונק טוב במשך היום? 8 הנקות לפחות ביממה, טיטולים מלאים. אם כן, לא הייתי מעירה בלילה. (יש יותר הנקות בערב לפני השינה שגורמות לו לישון טוב בלילה? אולי הוא דואג להכין לעצמו מאגרים מראש..)
3. ילד ראשון? אם לא, תבדקי כמה אחים שלו שקלו בגיל הזה.
4. איך היציאות שלו? צבע? כמה פעמים ביום? מרקם נוזלי כמו של תינוק יונק או אולי הצואה רירית (מלשון ריר)?!
5. האם את אוכלת טוב? ארוחות מזינות? ישנה טוב? מרגישה שיש לך מספיק חלב?
ומנסיוני: עכשיו עם ב"ה תינוק שישי. כל ילדיי היו רזים במידה זו או אחרת. אני מכירה את האחוזונים 3 ומטה... אחות טיפת חלב אחת שראתה אותי בחודש תשיעי יחסית קטנה, אמרה לי שאם אני נראית ככה בחודש תשיעי אז זה בסדר שהוא נראה גם כזה רזה..
ילדיי כולם ב"ה היו מפותחים מוטורית, נשמע שהבן שלך לגמרי גם כזה, בטיפת חלב הם לא מתייחסים לזה, אבל סביר להניח שתינוק שיותר פעיל, פחות מעלה במשקל. רוםא לעומת זאת כן יכול לוודא שאין משהו חשוד, ובתוספת לזה שהתינוק פעיל ומפותח, יגיד שאין צורך לדאוג רק לעקוב. כמובן אני לא רופא, רק השערה.
ודבר אחרון, כמעט, התינוק הנוכחי שלי נולד באחוזון 50 בערך, משמעותית יותר מכל ילדיי. בחודש הראשון עוד עלה יפה. ובפעם הבאה בטיפת חלב התברר שצלל למטה באחוזונים. גם לי האחות אמרה שזה לא בסדר שישן כל הלילה ולהעיר אותו. אמרתי לה שהוא ישן כל הלילה רק אם בערב הוא ינק מלא. לא שזה מאוד סיפק אותה, אבל אני לא הערתי.
בהמשך ראינו דם בצואה וצואה רירית ומתברר שהוא רגיש לחלבי וסויה כשאני אוכלת (ובהמשך גילנו עוד דברים). חשבתי שאחרי שנגלה את כל האלרגיות המצב ישתפר. אז נכון. אבל חלקית. כי במקביל לגילוי האלרגיות הגברנו מוצקים (עד 6 חודשים היה רק רק על הנקה). ודואגת לו לאוכל מזין ומגוון ובריא. הוא באמת עולה עכשיו יותר יפה. אבל או שזה קשור לאלרגיות שלא מפריעות או לזה שאוכל מוצק. אבל- הסתכלתי השבוע בכרטיסי טיפת חלב של הילדים. וכל ילדיי בגיל שלו שקלו כמעט את המשקל שלו (כמעט כי חלק לא נשקלו בגיל הזה, אז עשיתי ממוצע כלשהוא בין הגילאים והמשקלים האחרים). אז המסקנה שלי שאומנם אולי יש דברים שהפריעו במידה מסוימת, אבל לא פחות מזה זה מבנה גוף משפחתי כלומר גנים.
אז אני לא אומרת לזלזל, תעני על השאלות שכתבתי למעלה (לעצמך או פה אם את רוצה), ותראי אם הכיוון הוא שיש סיבה להניח שמשהו לא מתפקד כראוי או שסיכוי גבוה יותר שהוא פשוט בחר לו אחוזון חדש שונה ממה שהיה כעובר.
בהצלחה.
בריאות ונחת.