יש כל מיני אמונות כאלה, מחשבות שנמצאות אצלי בראש, אקסיומות שיכול להיות מנהלות אותי, שביום יום אני לא כל כך שמה לב אליהן אבל אתמול והיום עלו לי שתיים כאלה, ופתאום חשבתי לעצמי; היי, מי אמר שזה בהכרח נכון? ולמה זה מנהל אותך כל כך? מי הפך את זה למוחלט?
כמובן בהקשר של לנ"ו, כמובן. לשם כך הרי נתכנסנו.
אני אשתף אתכם בשתי האמונות חסרות הביסוס (אחת יותר, אחת פחות) שעוברות לי בראש:
הראשונה ודווקא הרציונלית יותר: עד שלא אשפר את היחסים שלי עם ההורים לרמה ממש טובה, לא כדאי שאתחתן. מן אמונה כזו שכנראה יש לה איזשהו שורש נכון, אבל האם היא נכונה בהחלט? זאת אומרת, רק אם אני ואימא נהיה בסטיות ואני אצליח תמיד לכבד אותה ונחיה באושר ועושר, רק אז אני "בשלה" להתחתן? ברור שהיחסים עם ההורים משפיעים והדפוסים כאמור משתחזרים בזוגיות, אבל עד לאיזו רמה? מצאתי את עצמי השבוע מהרהרת במצב המתוח מול אימא ואומרת לעצמי, זה מונע ממך להתחתן - אבל האם זה כך באמת? ואם אף פעם לא נהיה כמו שאני חולמת, אז אבוד לי? מה תורמת לי האמונה הזו?
השנייה והמטומטמת הרבה יותר: המון המון אנשים שאני מכירה, וכל מיני סיפורים שידוכים מוצלחים שהובילו לחתונה ששמעתי, מתחילים באיזו אמירה כגון: "לא חשבתי שיקרה מזה כלום, שווה לתת צ'אנס". מכירים? זוגות שנפגשו לא מתוך התלהבות יתירה מהפרטים היבשים ודווקא אז התפתח ונוצר שם משהו שהוביל לחתונה. ומה המוח הגאוני שלי מסיק מזה? שאם אני, לפני שאני פוגשת בחור, מתלהבת מהפרטים ו"בונה" על זה - זה נידון לכישלון. ככל שאני מתארת את זה אני עוד יותר מרגישה שזה טיפשי, אבל ככה זה. מן אמונה שקשר יתפתח רק מתוך 'נתינת צ'אנס' ו-'דייט ראשון לא מלהיב', כי ישנם הרבה סיפורים כאלה. למרות שאני מכירה זוגות שהתלהבו זה מזה כבר בהתחלה, שמו עין זה על זה לפני שנפגשו וכדומה, זה לא משחרר לי את המחשבה הזו.
מוזמנים לשתף עוד מחשבות ואמונות לא רציונליות ודי טיפשיות שתוקפות אתכם מדי פעם.
התמודדות עם מצב של חוסר וודאות מתמשך כזה, היא כר פורה למוח שלנו להיאחז בכל מיני ענפים מוזרים.
בברכת שידוכים מוצלחים לכולם,
אנוכי