בגדים צנועים.... במחירים לא צנועים....נביעה

אז ככה, אתחיל בכך שאני לא גרה ביישוב דתי תורני.

והנה, היינו בשבת בי-ם בשכונה דתית תורנית.

פתאום ראיתי נשים/ נערות לבושות בצורה צנועה ומשגעת- ממש צנוע! הכל! שמלות שלמות, פתח צוואר סגור, שרוולים מכסים מרפק וכו.

תהיתי איפה הן מוצאות.. שאלתי את אחת מהן ונענתי;

אה, אצל המעצבת זאת וזאת, ב300 שח..

אבל יש הנחות..

אוקיי, חשבתי, נמשיך לבדוק.

עוד מישהי- אה, אצל המעצבת (אחרת) זאת וזאת- גם, בסביבות ה300 לשמלה..

עברה לה השבת.

באחד מהימים כשנסעתי לרמי לוי באחת הערים ראיתי ליד חנות של בגשי נשים של דתיות!

לא האמנתי; הכל צנוע צנוע צנוע!! הידד! נפשי שמחה לה, ליבי עלץ בקרבי, אך השמחה באה לה מוקדם מדי..

אמאלה, טיקט אחריי טיקט- כן, 300 לשמלה..

אבוי.

מה נסגר??

זה יקר!

(לי לפחות)

..

יצאתי במפח נפש

והלכתי לחפש שוב משהו בתמנון

שיין

וסתם ככה בארון שלי

מתסכל מחי

אבל אם זה חשוב לך, באמת שווה לעקוב אחרי ההנחות בסוף עונה, לפעמים זה ממש משתלם.

חוץ מזה יש גם חנויות צנועות וזולות, כמו זויה למשל. הבגדים פחות איכותיים, אבל לי זה שווה. קניתי לאחרונה כמה שמלות שם, כל אחת ב60 ש"ח (זה היה סוף עונה אז הם עלו 60 במקום 90)

זויה-נביעה
יש לי כמה חצאיות משם וחולצות, אבל זה כשאני במידה סבירה.. בגלל שיש להם עד מידה 3. אז נגיד היום (בהריון ב"ה) אין מצב בכלל...

אבל נכון, מחירים סבירים, ועל זה שאפו ואני מרימה לזויה!!

זה ממש מעניין מה שאת אומרתממשיכה לחלום

כי בעייני לשלם 90 ש''ח לשמלה ךאא איכותית כמו בזויה זה ממש בזבוז

כבר הייתה לי עוגמת נפש עם בגדים משם

בעייני זה שווה כשמדובר במחירים נמוכים יותר כמו שמחי כתבה

אני מעדיפה ללכת לחנויות עודפים של החנויות היקרות ולקנות מעונות קודמות במחירים האלה כבר

אני לא קונה אצל שום מעצבת מתוך עיקרוןמקקה

בגלל המחירים שאמרת.

מזמינה שמלות בזיפ, לפעמיפ באוטנטי

מסכחמה איתך שזה אבסורד

זה מזכיר לינביעה
את האבסורד שכמו שלחם חיטה מלאה (בריא יותר) יקר יותר (פעם זה היה לחם של העניים, אגב, רק למלוכה היה לחם לבן ורך..)

מנפלאות האבסורד של דורינו

לא הבנתי מה אבסורד פהרק לרגע9

מה שאיכותי יותר - עולה יותר.

בגד שמעצבת דתיה תופרת צריך להיות עם הרבה יותר בד, בדכ עם בטנה שלא יהיה שקוף והרבה יותר השקעה בעיצוב כדי שלא ייראה כמו שק. הרבה יותר קל לעצב שמלה עם כתפיות ספגטי, התפירה עולה הרבה פחות, הכל עולה פחות. הבד לא צריך להיות איכותי וכו'...

אז גם אני כמוך לא קונה במחירים האלה, קונה ברשתות הזולות ומחפשת השלמות כדי שיהיה צנוע איך שאני רוצה. אבל אני חושבת שזה ממש הגיוני שהבגדים של המעצבות הדתיות עולים ככה. זה מקצוע מאוד קשה ולא מתגמל וקשה מאוד להרוויח בו.

אז באמת מבאס שאני לא יכולה פשוט ללבוש שמלה אחת שמכסה הכל ונראית מעולה אבל באמת אם אני רוצה לחיות בפשטות אז זה מחיר לא כזה נורא.

זה לא אבסורד, זה ההגיון של השוקמיקי מאוס

מחיר נקבע לפי ביקוש והיצע.

האבסורד והמצער הוא שהתרגלנו לאכול קמח לבן,אם נצליח ליצור שינוי משמעותי בהעדפות של אנשים ויותר ירצו קמח מלא מאשר לבן המחירים ישתנו

לפני 10 שנים כמעט ולא יכלת למצוא מוצרי קמח מלא במחיר שפוי,היום זה בכל סופר והמגמה ממשיכה

ככה בגדים צנועים- ככל שיותר נשים ילבשו בגדים צנועים ככה ישתלם יותר לחברות לייצר ולמכור כאלה והמחירים ירדו

כשקו ייצור הוא גדול זה מוריד מאוד את המחיר

התחרות פה כמובן קשה כי זה משהו בינלאומי,אבל אני יכולה לומר (עם קצת צער כמובן) שהתפשטות המוסלמים בארופה עוזרת לנו בהקשר הזה...

בגדי ים צנועים במחירי שיין? זה רק בגללם

היום לכל מי שיש כרטיס אשראי יכול לקנות מרצדסאנונימית-אנמית

זה לא אומר שיש את הכסף וזה לא אומר שיש התנהלות כלכלית נכונה

אז אל תרגישי ענייה לידם כי את לא

כל אחד עם השיקולים שלו

אני אישית גם לא אוציא 300₪ על שמלה אולי במקרה נדיר ביותר, כי אני גם לא מאמינה בזה  

תודה! בהחלט כיוון למחשבה. על אף התחושה..נביעה
תודה על זהחצי שני
למרות שהשרשור לא שלי 
עכשיו זו תקופה שאין בה הנחות כי אנחנו לפני חגהמקורית

מבינה את התסכול

וזה מעצבן שדווקא בתקופה עם הכי הרבה הוצאות, גם הבגדים עולים ביוקר

בגדי נשים צנועים קומפלט בלי השלמות למיניהן עולים הרבה בתחילת עונה

ממליצה לך להתכוונן כלכלית לסיילים ולהתעדכן.

זה לא סתםיקרPandi99
מאוד יקר לייצר את הבגדים האלו, והם לכ נמכרים בכמות ענקית כמו של רשת המונים כמו תמנון
ויחד עם זאת מבינה אותך מאוד. אולי תנסי בsheinPandi99
ברור.נביעה
אבל כציבור שדוגל בפשטות-

בואי נאמר שאפילו באולפנא הבנות שלי מרגישות את השקר והבלוף:

המנהלת מדברת על פשטות

ולובשת כל יום בגדים ומטפחות של מעצבות נחשבות.

הן מרגישות את הזיוף בחינוך.

ולצערי הן צוחקות בזלזול על הסיסמא של האולפנא שלהן.. שדוגלת בפשטות..

לא חושבת שאנחנו כציבור דוגלים בפשטות…Pandi99

מחילה

הכול היום מאוד מעוצב, הבית.. תכשיטים,, מטפחות.. תפריטים מפוארים ..

לכולם יש סטנדרטים גבוהים

אפשר להתווכח אם זה טוב או רע

אולי מדברים על זה כמו שאת אומרת אבל חיים אחרת 

לדעתי אין דבר כזה אנחנו כציבוררק לרגע9

הציבור הדתי מאוד מגוון, גרנו בקהילה מאוד פשוטה בשנים האחרונות עם נשים מקסימות ופשוטות שהרגשתי שם מאוד בנוח ועכשיו אני גרה במקום שכמו שאת אומרת הכל מעוצב, מטפחות, בגדים, תפריטים וכו'... ולכאורה זה אותו ציבור אבל כנראה שלא ממש...

אני לא רואה בזה משהו רעעדיין טרייה

הערכים שלי זה צניעות אם אני מוצאת בגד שאוכל גם להרגיש בו יפה ולשמוח בו והוא גם צנוע אז אני בדרך כלל ישקיע בו גם קצת יותר כנ"ל לגבי הבת שלי כי חשוב לי שהיא תשמח בצניעות שלה אם זה נכנס לי בתקציב למה שאני לא אקנה בשם ה"פשטות"? זה לא שאני מסתובבת עם הטיקט שכולם יראו בכמה קניתי.

אין משהו רע בלשמוח בקניית משהו יפהרק לרגע9

אני חושבת שכן יש קצת טעם לפגם כשכל החשיבה סביב החגים היא על העיצוב של השמלה והמטפחת, שולחן החג עם התפריט הכי מדהים כדי שהאורחים יתפעלו ושהילדים ייראו הכי מדוגמים עם בגדים חדשים לכולם וכמובן עיצוב הבית ותמונות אצל צלמת מקצועית בכל הזדמנות. ההרגשה היא שההסתכלות היא חיצונית, קצת להראות החוצה כמה הכל יפה אצלי. אם את לא מכירה את זה אני שמחה בשבילך.

אני חושבת שכשיש הרבה אנשים בקהילה שמאוד מבליטים את הפן הזה זה יוצר תחושה לא נעימה אצל מי שלא עומד בסטנדרט. וכן, אני חושבת שיש משהו הרבה יותר נעים בפשטות. להכין אוכל טעים ובשפע אבל לא תפריט מפונפן עם מלא מנות ולהתלבש יפה בצורה שתשמח אותך, אבל לא חייבים לקנות מטפחות מעוצבות במאות שקלים.

אני כמובן לא אומרת את זה לך, רק מגיבה באופן כללי למה שכתבת. אין שום בעיה לקנות שמלה יותר יקרה, זה ממש לא העניין. פותחת הקשור פשוט העלתה את העניין של פשטות בחיים וזה כנראה נוגע לי בנקודה רגישה, כי באמת שהייתי שמחה לחיות בקהילה פשוטה יותר.

מסכימההמקורית

העיקר הוא להתפנות למהות של החג

ואנשים שוכחים את זה לפעמים בגלל ההתעסקות בחיצוניות

מעודדת אותך להישאר נאמנה לעצמך למרות שזה לפעמים יכול לצבוט בהסתכלות מהצד

מסכימהדיאט ספרייט

עבודה רוחנית זו ההכנה הכי חשובה לחג.

אני מתלבשת מאוד מאוד פשוט גם כערך וגם כי באמת אין לי כסף.

לפעמים אני מתביישת מהשכנות גבוהות העקבים והבובואים. 

מגיבה לךעוד תשובה

אם טוב לך עם הסגנון הפשוט והזול- מצוין, לכי על זה, בכיף ובאהבה.

אם את מרגישה שבוחרת סגנון אחר ממה שאת רוצה בגלל מחסור בכסף- ממליצה לנסות חנויות יד שניה. יש בהרבה מקומות, ואם זה באיזור שמתלבש בסגנון שאת רוצה, גם רוב הבגדים בחנות יד שניה יהיו באותו סגנון. יש חנויות שמחזיקות הרבה זבאלה, ויש חנויות שמסננות טוב ומחזיקות בסוף רק בגדים טובים.

לי יש כמה מציאות מעולות ממש מחנות יד שניה פה. אני מידי פעם עושה שם סיבוב, ויוצאת עם בגדים יפים בכלום כסף (אצלינו זה 10 לשמלה לנשים, 3 לבגדי ילדים אם אני זוכרת נכון)

בכללי, בתור אחת שלא מוציאה הרבה על בגדים, יש מחירים שאני פשוט לא אקנה בהם. בדכ קונה נגיד לשבת במבצעים של סוף עונה בקמליון, שכבר יש שם 1+1 א דברים בסגנון.

מקווה שאני לא עושה לעצמי אאוטינגסודית

אם יש שמלה ממש יפה אבל לא מתאימה בגודל אז עשרה שקלים פלוס 25-50 שקל לחייט או תופרת טובה.. יש בבני ברק..

ומתקבלת שמלה שיושבת בול על הגוף

ב60 שקל

לדעתי זה לא נכון שהציבור דוגל בפשטותהמקורית

אלא שחלק ממנו צריך לצרוך דברים בזול בגלל האידאל

חלק באמת דוגל בפשטנות. ומי מאלה שדוגלים בכך לא תמיד יתחדשו אפילו בבגד לחג

והחלק האחרון- ממש לא מתנהל בפשטות. וזה כולל הוצאות על תלבושות ראווה לכלל המשפחה כי כולם קונים

ובחנויות שבהן כולם קונים

וזה מסתכם בהמון כסף למשפחה גדולה

^^סליל

מזדהה עם התסכול, אבל יקר לייצר בגד.

וממש רואים גם את ההבדל באיכות בין בגדים של מעצבות לבין בגדים ממקומות אחרים

בדיוקאם_שמחה_הללויה

העלויות של הייצור, של הבדים האיכותיים מאוד יקרים כאן. בטח אם הייתה מעצבת כאן בקהל הייתה מסבירה למה התמחור כל כך גבוה. עסקים קטנים חייבים להרוויח.

אותי יותר מעצבן שעסקים גדולים או רשתות במיוחד של הדתיים מוכרים דברים מבד סינתטי במחירים לא צנועים בעליל

שעה כתבתי תגובה מפורטת ונמחק... אז אקצר. מאזנת....:-)

אני קונה שמלות כאלה... לרוב לא מוצאת יותר בזול משהו שיהיה לי נח, בעיקר בבגדיםחגיגיים... ליום יום מסתדרת יותר.

כן משתדלת לתפוס את המעצבות והחנויות האלו כשיש מבצעים, אבל לא רק...

לפעמים כשאני יודעת על מישהי שקניתי או שראיתי מישהי שקנתה והיה מוצלח שווה לי להוסיף את הכסף ולחסוך המון זמן, וכוח בזמנים עמוסים ולהזמין בגד אמין ונח (לא כולם כאלה!) חשוב לי להראות טוב, בעלי רוצה אותי ככה ואני לא תמיד יודעת להתאים לעצמי, אז רונה בתדירות נמוכה יותר כשבאמת צריכה, מאד שומרת על הבגדים ולבושה טוב בסופו של דבר לא בטוח בהוצאה גדולה יותר.

ובגד מעוצב נכון הוא על זמני, קונה ומשתמשת תקופות ארוכות מאד, במיוחד אם מתאים גם להריון, גם להנקה....

כל אחת והשיקול שלה אבל לי בסופו של דבר, זה גם יוצאמשתלם....

מבינה אותך, גם לי זה מוזר...מתואמת

אני אולי לא דוגמה, אבל אף פעם לא קניתי בגדים לימים רגילים במחירים האלה (רק לחתונות, וגם זה הרגיש לי יותר מדי להוציא).

ולמה בעצם לא תמנון? בדיוק הייתי שם בשבוע שעבר והתרגשתי מזה שקניתי שני בגדים בשמונים ש"ח. ובגדים הרבה יותר נוחים מכל בגדי המעצבות למיניהם... (אז שוב, אני לא דוגמה - אחרי הצניעות חשובה לי הנוחות ולא היופי של הבגד, אבל עדיין... לא חושבת שצריך לשחוט את הכיס בשביל בגד יפה!)

אפשרות אחרת היא לקנות בחנויות יד שנייה. יש היום הרבה כאלה, כך הבנתי. ובאזור שלנו יש חנות די מושקעת והבגדים שם (לכל המשפחה) מותאמים לדתיים בעיקרון. רק שכנראה צריך להרחיק בשביל זה...

אבל אולי בשביל הנפש (שוב, לא שלי ) כן כדאי להתפנק מדי פעם בבגד יפה ויקר, כדי לא להרגיש שהצניעות חונקת בעוד מובן...

אותי דווקא מתסכל שהרבההבוקר יעלה

מעצבות דתיות כבר לא מעצבות צנוע. פתח ענק, שרוול קצר ועל אורך אין מה לדבר..

יש יחידות סגולה שכן, ולפעמים שמלות בודדות שאני מוצאת צנועות. ובחגים מפנקת את עצמי בשמלה כזו וגם מטפחות שזה דיון בפני עצמו..

אבל לחג אני מוכנה להשקיע וככה מבחר השמלות הצנועות והיפות שלי גדל..

אגב אני לא קונה בגדים שצריכים השלמות ורוב הבגדים שלי משיין ותמנון..

אני גם קונה המון בשייןטארקו
בגדים ממש צנועים ויפים ומחמיאים ולא יקרים בכלל.
נתקלתי במקרה בפייס..אולי יועיל למישהיאם_שמחה_הללויה

האמת ש300 לשמלה בלי השלמות לא נשמע לי יקר כ"כיעל מהדרום

לק"י

ובפעם ב... ואם תלבשי אותה הרבה, זה נשמע לי שווה.

בהנחה שזה מתאים לכם כלכלית.

(נניח שאת קונה שמלה ב150+ חולצת בסיס ב40+ חצאית ב60. זה לא רחוק מ-300).

בתמנון לאחרונה יש הרבה שמלות ארוכות, שצריכות רק חולצת בסיס (למרות שהן שקופות קצת, אז צריך גם חצאית תחתית. אבל אפשר את הקצרות האלה מהטריקו. ואני מניקה, אז בלאו הכי לובשת חצאית מתחת כדי להרים ולהניק).

מצד שני, לא קונים חולצת בסיס במיוחד לחגהמקורית

אם יש בבית

גם לא חצאית. לרוב..

לפחות מי שמורגלת ב'השלמות'

זה גם נכוןיעל מהדרום
לשבת - בכלל לא.יש לי שמלות גם ביותר מזהמיקי מאוס

ואני ממש לא מתלבשת פנסי או משקיעה מאוד בבגדים באופן כללי

פשוט באמת מבחינתי שווה לי לשלם על זה שלא יהיו הרבה השלמות. והכי עצוב כמו שכבר כתבו כאן שעדיין קשה בטירוף למצוא משהו באורך שעוקף יפה את הברך

אז אני גם משלמת וגם צריכה הרבה פעמים עוד תחתית בשביל כמה סנטימטרים

אגל לפחות חולצת בסיס אני בדרך כלל חוסכת וגם בעיני אם רואים הרבה תחתית זה הרבה הרבה פחות יפה

אבל- יש לי גם שמלות צנועות במחירים הרבה פחות, תלוי אם מצאתי בזול באותה שנה או לא

אפשר למצוא בחנויות אחרותהכל לטובה

למשל מצאתי בביגוד כמה פעמים שמלות בלי שום תוספת

או חולצות 3/4  סגורה בחנות בגדים "רגילה".

ואפשר לחפש בחנויות יד 2 או אם יש חברות שמוכרות 

ניסית את ברצ'ה?אמאשוני

לא יודעת מחירים היום, אבל עד לפני שנה היה אפשר למצוא דברים יפים מאוד במחירים של עד 100 ש"ח לשמלה במבצעים.

יש חנות עודפים ברחובות, לא חייבים לקנות מה"ליין" האחרון.

לא סגורה לגבי מידות אבל שווה לבדוק.

בנות שחיות בקהילות תורניות חייבות לחדש ולהדביק את הקצב כל הזמן. אם קונים אז אין אינטרס להוזיל מחירים.

לא חייבים להיכנע לתכתיב הזה.

לא קונים ממעצבותשירה_11

יש חנויות בגדים לדתיות עם בגדים צנועים ויפים בעשרות שקלים, לא אשלם למעצבצ כי היא עיצבה, אלא אם כן מדובר בשמלה חד פמית לאיזה חג או משו

האמת שכל העניין של בגד חד פעמי הוא בעיההמקורית

בעיניי. על זה התעשייה מסתמכת

לקנות בגד אחד שלא ממחזרים הוא בזבוז משווע בעיניי. כי אז כל הזמן צריך לחדש והמירוץ לא נגמר

אני יצאתי מהלופ או יותר נכון, מעולם לא נכנסתי אליו. מאז שאני צעירה אני שמה את אותם בגדים לחגים ושבתות וחוזרת לשים שוב ושוב בלי להרגיש רע עם זה

ברור שאני מדי פעם מתחדשת אבל לא ממש לפני החג, כי אז הכל יקר. הבגד יכול לחכות בארון ולהישאר חדש. לפעמים רק מטפחת שונה תעשה הבדל, או נעל אחרת, או עליונית מעניינת שאפשר למצוא הרבה פעמים במחירים שפויים

וכך, בגד שלבשתי בחג שעבר בהחלט יכול להיות שימושי גם לחג הנוכחי ולאלה שאחריו

אבל אצלי הדגש הוא צבעים סולידיים. מעין קולקציית קפסולה נצחית ואז השילובים של שאר הדברים עושים את ההבדל.

ברגע שהשמלה היא שואו בפני עצמה, זה כבר אחרת

צודקתשירה_11

גם אני מעולם לא קניתי בגד לפעם אחת, הייתי לא ברורה בעליל כי מיהרתי כנראה כוונתי הייתה לקנות בגד יקר  באופן חחד פעמי

עניין של הסתכלות בלבד!!!אם מאושרת

כותבת לך בתור מישהי שקונה בגדים ממש ממש זולים! בלורד קיטש עודפים, תמנון,ביגוד,סינדרלה וכדו'.אני מתחדשת בזול ובגדים צנועים ויפים.

אבל!!! אני לא דורשת את זה מחברות שלי!

האמת שכבר רציתי לכתוב לך בשרשור שחיפשת קהילה אידאלית לגור בה.ולא הספקתי. אז אחבר עכשיו בין שני הדברים.

קהילה מושלמת נמצא רק אם נאמץ לנו זווית הסתכלות נכונה.

תמיד אפשר למצוא חסרונות- הם לא צנועים/ הם צנועים אבל בזבזנים/ הם אידאליסטים סגפניים/ הם בזבזנים אבל ערכים שונים משלי וכדו'.

הכל תלוי בנו- אם נסתכל תמיד על היתרונות - נגלה שיש בעולם הרבה אנשים וקהילות טובות!!!

את אותו סיפור שאת כתבת שיצאת בנפח נפש אפשר לכתוב אחרת-

לדוג' - איזה אמהות מדהימות יש בדורנו! שחשוב להן שהבת תהיה צנועה ומוכנות להוציא על זה הרבה כסף.

ומצד שני להעריך את הקהילה שאת גרה בה- במקום להסתכל על ה"חוסר צניעות" שם, להעריך את החוסר בזבזנות על בגדים...

ונקודה אחרונה -

פעם פעם אמר לי אחד מגדולי בוני הארץ בדורנו-

שההצלחה של מפעל ההתיישבות תהיה כשהבתים יהיו יקרים, ויהיה קשה למצוא בהם דירה.

כדי שמפעל יצליח הוא צריך להיות לא אידאלסיטי שבאים אליו רק סטודנטים שמחפשים דיור מוזל.

והיום אפשר לראות כמה הוא צדק! ההתיישבות משגשגת דווקא בגלל שלא זול שם!

אז גם בעניין הצניעות, כל כך משמח לקרוא מה שכתבת- יש קהילה. צנועה, שהנשים בה לבושות יפה! אשרינו שזכינו להגיע לזמן הזה!

כתבת ממש יפה❤️סליל
תודה 💗אם מאושרת
כתבת יפה.נביעה

אך יחד עם זאת, מה תעשי עם אותן נשים שידן לא משגת לקנות ב300 שח שמלה צנועה?

רמת החיים שעולה. ואת לא "באופנה", ונראית אחרת.

מסכימה איתך לגבי עין טובה.

אצלינו ביישוב לא דתי ההגדרה, כן, אין צניעות כל כך.., אבל בהחלט יש פשטות😆 מי שכן דתיים וכן מגיעים להתפלל- מאוד פשוט שתענוג. אין "מופע דוגמנות" בבית הכנסת.  כי מי שכן באה- באה להתפלל או לספוג מהתפילה... אין תחרות וכזה.

אני לאסליל

קונה ב300 שמלה, ועדיין אפשר למצוא דברים יפים וגם מחמיאים לי על איך שאני לבושה.

חנויות יד שנייה

התחדשות בעלי

שוק ראש העין

יש לי פרמטרים שלפיהם אני בוחרת בגדאם מאושרת

בגד של אחרת - איפה / בכמה / מתי נקנה זה לא אחד מהם.

קניתי עכשיו עליונית יפה לחג ב35₪.

בדקתי במראה שאני יפה, שהיא מחמיאה לי שאני אוהבת אותה והיא משמחת אותי.

לא עלה בדעתי להשוות לבגד של מישהי אחרת.

רמת החיים עולה? אני שמחה בבחירה שלי לחיות בדרך שמתאימה לי אז אני שמחה גם בהשלכות של זה,עם כל היתרונות שאני מרוויחה מזה. מה אכפת לי מה רמת החיים שהלמ"ס מפרסמת?

אולי תוכלי להחכימני- מי קבע שיש מופע דוגמנות בבית כנסת?

יש נשים ששמחות להראות בגד שקנו- אני יכולה לשמוח בשמחתן, אני יכולה להתעלם אני יכולה לעשות ככל העולה על רוחי, מעולם לא הרגשתי / שמתי לב שיש מופע בבית כנסת🤔

באמת מעניין אותי למה את מרגישה כך?

אם יתאים לך להחכימני. אשמח מאד להבין את הנקודה הזו.

בשביל זה יש סוף עונהממשיכה לחלום

אני קונה לרוב בחנויות שהבגדים שם במחירים נורא יקרים בעונה עצמה, ואני בהחלט לא משלמת אותם כי אני פשוט לא יכולה...

קונה בסוף עונה שאז אני יכולה למצוא שמלה יפהפיה וצנועה ב150 

150 רק אומרת- הכי יקר בשיין...נביעה
60 שח לשמלה זה אחלה😆
ניסית פעם לקנות שמלה איכותית?קופצת

כי הן מחזירות את ההשקעה פי 2 ויותר.

אני אוהבת זול ולהחליף הרבה. אבל מידי פעם כשיש משו שאני מאוד אוהבת אז כן יכולה להשקיע סכום כזה,  ותקשיבי הן נשארות נצחחח

בחיי, כבר נמאס לי ללבוש את הבגד והוא עדיין מציץ עלי מהארון רענן לגמרי😅

זה גם בעיה אחותי!!נביעה
כי כמה אפשר לחרוש??

כן, יש לי כמה איכותיות.

מיצוי

בולממשיכה לחלום

אני בדיוק מתכננת איך להתפטר מבגדים ישנים שקניתי בתיכון (!) ועדיין נראים נפלא אבל לא בטעם ובמידה שלי כבר

יש חנויות שהבגדים שם מחזיקים מעולה גם אחרי כביסות רבות

בתור אחת שכרגע מחזירה 7 מתוך 8אורוש3

חזרה לשיין וששמלה מתמנון העונה כבר תיקנתי 3 פעמים אני אומרת שאין פה שחור לבן.

אני לא ארוץ לקנות עכשיו מלא שמלות חדשות כל אחת בשלוש מאות אבל כן קניתי אחת כזו לחג. כי זה משמח אותי. כי הבגדים גדולים עלי ישתבח שמו. במקביל קניתי עוד אחת מיד שניה בעשרה שקלים. אני בעד לא להתקבע. יש אמת בכמה גישות ולא רואה סיבה למה לא לשלב בין הדברים. אם כרגע את לא יכולה להרשות לעצמך אז אל תקני. ברור. זה לא חכם. אבל בע''ה בשנה הבאה תוכלי ואז אולי כן תקני. לא בשביל השם של המעצבת. אלא כי תאהבי וכי ישמח אותך. אני לא חושבת האמת שהמעצבות האלה עושות עלינו קופה. לא שמתי לב שהן עשירות. הרשתות הגדולות אולי כן. לייצר בקטן זה יקר. 

מזדההמדברה כעדן.

קשה לי שאומרים על גישה מסויימת "זה בזבוז כסף" "זה הזוי ההתנהלות הזאת" "איזה הגזמות פראיות" ועוד כהנה וכהנה.... כאילו, כל האמת נמצאת בהסתכלות הנוכחית שלי?? אני בן אדם ויש לי קו מחשבה וזו מתנה בשבילי לראות וללמוד גישות שונות ואם הצלחתי לראות את האמת בצד השני, זכיתי לגמרי! אני לא חייבת לאמץ וליישם... אבל לראות....

ובכלל- כל ההתייחסות שעצמאיים תוקעים סתם מחירים הזויים ולא קשורים למציאות מתאוות בצע... ממש קשה לי עם זה...

מדברת בתור שכירה ושמתעדת להיות עצמאית מתישהו, זה ברור לי...

ביד שניה יש דברים מפתיעיםסודית
יש לי בארון בגדים שעלו כנ"ל ולידם חחח בגדים מיד שניה בעשרה שקלים ומה שנעים בהם זה שאם הוכתמו או משהו לא מצטערים ככ
מסכימה ממשממשיכה לחלום

ואני חושבת שזה גם משתנה לפי תקופות בחיים.

לפני שהתחתנתי רציתי מאוד מגוון ואז לקנות בזויה היה מעולה בשבילי

היום אין לי זמן להתחדש הרבה, אני צריכה דברים שיחזיקו מעמד בכביסות ושיענו על דרישות ספציפיות (או הריון או הנקה). לכן היום אני מעדיפה לקנות בסוף עונה או חנות עודפים של מותגים שיש לי ניסיון איתם ואני מרוצה מהאיכות לטווח ארוך

מה שנקרא כמות מול איכות.. 

אני מתקשה מאוד עם קניות אונלייןממשיכה לחלום

ובפעמים שניסיתי לא ראיתי שם דברים יפים כמו בחנויות שאני אוהבת

יש מעצבות שתוכלי למצוא אצלן במחיר הזהעלמא22
בסוף עונה, אבל לא בטוחה לגבי המידות ואם זה מספיק צנוע בשבילך😏

בכל מקרה, לרוב יהיה הבדל באיכות סין שיין למעצבות בארץ, גם יש יותר אמינות לאיזה בגד יגיע, כלומר, בד"כ הוא יגיע כמו בתמונה שמופיעה באתר, לעומת שיין שצריך ממש לחקור בתגובות מה מגיע

יש חנות בבני ברק שקוראים לה ניו יורקאני והאני

ראשי - ניו יורק אופנה

יש לה גם משלוחים.. קניתי שם שמלה מקסי עם פתח צוואר מושלם ומכסה מרפק ב120 שח! פעם ראשונה שקניתי שמלה שלא צריך כלום מתחת! (ואני מהמחמירות בצניעות..) ובכללי, המחירים שם ממש מעולים יחסית.. 

ראשי - ניו יורק אופנהproduct-category/%D7%91%D7%92%D7%93%D7%99%D7%9D/

פה זה הקטגוריה של השמלות מקסי למשל, די מגוון סגנונות..

נ.ב. מתנצלת, אני לא שייכת לפורום, פשוט נכנסתי בטעות וראיתי את השירשור אז חשבתי שיכול להועיל..

הם מקסימים שם, רק מידות קטנות.....נביעה
אויש באסה אני והאני
יש לניו יורק קופון שמקנה 10 אחוז על קניה מעל 300₪אחתפלוס
אפרת10
ממש זול שם ויפהדיאט ספרייט

אבל מתאים רק לרזות

נכון🫠נביעה
לפעמים עדיף לקנות שמלה ב300חילזון 123

ולהשתמש בה שנה שלמה או אפילו כמה שנים וכמה חגים במקום לקנות כמה שמלות זולות שיהרסו מהר בכביסה ויהיו לא נוחות וסינטטיות.

ובואי נוסיף לזה גם שבחנויות הזולות ממש לא קל למצוא מידות וגזרות שיחמיאו לכל אחת, אז כן, לפעמים כדי שבגד יראה נורמלי עדיף לקנות מעט גם אם זה קצת יקר.

באמת כמה חגים רצוף?? לא נראה לי..נביעה

חלק מהסטנדרט זה שלא יראו שאת על אותו בגד בחג הבא😆

סטנדרט של מי סליל

יש לי שמלה מהממת ממש

לבשתי אותה המון, ואיכשהו כמה פעמים שאלו אותי אם היא חדשה

והמשיכו להחמיא עליה גם אחר כך.

וזו שמלה ב100 שקל מהתחדשות בעלי.

אפשר לגוון עם מטפחת וזה משנה את הלוק

אני לא אומרת שאני לא מתבאסת מזה לפעמים, ושלא בא לי לפעמים משהו יותר.

אבל זה מה שיש כרגע, ולמרות שזה יותר מאמץ, יש מקומות שבהם גם אפשר לקנות בזול

לא מכירה את הסטנדרט הזה, מצטערת🙈🙈חילזון 123
לא מכירה סטנדרט כזהטארקו
כן מכירה שאוהבים לקנות בגד חדש לחגים(ראש השנה ופסח, לא כל חג) אבל ברור שלובשים בשבתות וחגים את הבגדים מחגים קודמים.....
^^^ אין לי מה לעשות בבגדים חד"פיעל מהדרום
לק"י

גם לאירועים אני קונה בגדים שישמשו אותי אחר כך.

דווקא לי יש כמה שמלות יקרות רק לחגיםשיפור
ואז גם אם אני לא מוצא משהו חדש לחג תמיד יש לי שמלות מיוחדות חג .
יש המון חנויות שמוכרות בגדים טובים בזולאביול
והם לא סינטטים ולא נהרסים בכביסה... לא צריך להוציא 300 שקל על שמלה בגלל זה
לא סינתטיים במחירים כאלה? איפה ראית?המקורית
תמנון, זויה, קמיליוןאביול
קמיליון כן יקר אבל נראה לי אפשר למצוא בפחו ץ מ300
אולי הם כן סינטטים אבל נשמרים הרבה זמןאביול
זויה לא סינטטי?המקורית

תמנון אחלה אבל לדעתי לא הכי צנוע. תלוי בשמלה שמחפשים. יותר סגנון מקסי ולרוב צריך השלמות. אבל זה כמובן יותר טוב מכלום

קמיליון לא מכירה האמת

קמליון מושלם. אבל יקרנביעה
איזה מחיר את יכולה לשלם על שמלה?המקורית
מניסיוני קמיליון לא איכותי בכלל..טארקו

יוצא לי לקנות מידי פעם, בעיקר עודפים וכאלה(בחנות אצלנו יש תמיד סטנד של שמלות עד 100 עם דברים ממש יפים!!)

והאיכות ממש מבאסת.

הבדים הרבה פעמים מציקים על הגוף

הבד התכווץ לי בכביסה רגילה!! לא הרתחה, 40° ובלי מייבש כמובן, התכווץ לי ממש משמעותי. זה לא משהו שאמור לקרות.

ועוד כל מיני דברים ממש מבאסים..

שורה תחתונה אני כן ממשיכה לקנות שם לפעמים במבצעים או הנחות משמעותיות.. והמטפחות שלהם מושלמות ברמות(והן לרוב כן שוות את הכסף. למשל קניתי מקמיליון מטפחת לחתונה של אחותי לפני שנה, עלתה לי 170 שזה יקר יחסית למה שאני אוהבת להוציא על מטפחת.. אבל היא מושלמת!!! מתאימה לי ל99% מהשמלות שלי, אני חובשת אותה כל שבת.. אז הכסף חזר לי++ כי היא חסכה לי קניה של עוד מטפחות)

אבל אני לא חושבת שהאיכות שלהם טובה יותר משיין.. אז אני מוכנה להשקיע על בגדים מקמיליון כמו שאני מוכנה להשקיע על בגדים משיין...

ועוד משהוטארקו
בעיני לא הוגן להשוות בין רשתות גדולות שמייצרות בכמות

לבין מעצבות קטנות

זה לא בר השוואה.

נכוןאביול
לכן אני לא מבינה למה לקנות ממעצבות... 
לא הבנתי מה את באה להגידאמא לאוצר❤
שההוצאות של מעצבות יקרות בהרבהטארקו
ולכן זה לא הוגן להשוות אותן למקומות כמו תמנון.
ממש מסכימה!הבוקר יעלה

וקרה לי בדיוק אותו הדבר, בדים מתקמטים ומתכווצים, איכותי פחות משיין..

זרקתי אחרי כמה פעמים. 

האמת כתבתי מהזיכרוןאביול
יש כל מיני חנויות. לא זוכרת עכשיו
קמליון התאכזבתי מהם קצת..אולי בקרוב
לא בקולקציה האחרונה, לפני כמה שנים.. לרוב הם באמת צנועות אבל הרגשתי שהם לא הכי איכותיות, במיוחד ביחס למחיר שלהם.. נראלי שלפעמים יש לנו 1+1 ואז זה יותר סבבה 
אני מבואסת על קמיליון..אמא לאוצר❤
איכות לא משו ומחירים לא כזה זולים בכלל! הרבה פעמים מתקרב ממש למחירי המעצבות..
נכוןחנה צוריה
עבר עריכה על ידי חנה צוריה בתאריך כ"ז באלול תשפ"ג 21:15

גם אני מבואסת לא מעט פעמים על האיכות שלהם, אם אני קונה למרות המחיר כשאני לא נגישה לעוד חנויות, אני ממש עושה שיקול אם וכמה שווה לי להוציא כשאני לוקחת בחשבון שיהרס:-/

אני הפסקתי לקנות בגדים לחגים בגלל זה. מעצבן ממשחצי שני
מטפחות מעוצבות לא קונה כי יקר
אגבנביעה

יש לי כמה שמלות משגעות משיין להריון שאני שמה עם גופיה וחצאית בסיס.

אני חורשת עליהן עכשיו לשבת.

ב"ה שיש את האופציה הזאת..

נשמע מעולה😎 שלחי קישורים ;)בתנועה מתמדת
ואגב-- הן נשמרות!! ולא נהרסות!!נביעה
הנה שמלה מקסימהניקיתושאחרונה

לבשתי לברית של בני

מתאימה גם להריון וגם להנקה

SHEIN נצנץ ניגוד פשוט אלגנטי שמלות לנשים בהריון

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

SHEIN נצנץ ניגוד פשוט אלגנטי שמלות לנשים בהריון

על גופיה אני חומלת יותרחצי שני

מאשר חצאית בסיס

קונה בשיין, סינטטי ולא נוח אבל זה המחיר המקסימלי עבורי

וגם זה לא בקלות

מגיעה לרשימה הסופית ומורידה 2-3 שמלות מתוך 6

תנסי בחנויות יד שניה, אפילו גמ"ח השאלהסודית

למשל אני תרמתי שמלות יפיפיות שלא עולות עלי לפני החג, איכות מעולה, כדי לשמח נשים אחרות שהמידות מתאימות להן...

ולדעתי דווקא לפני החגים, אלו שמתחדשות, מפנות מקום בארון, השמלות שלהן הולכות ליד שניה או לגמ"ח.

בעניין המחיר - מעדיפה להשקיע ולחרוש שמלה איכותית וגם קונה על זמני כמו שכתבה פה המקורית, ואז זה כן משתלם... ואם עוקבים בסבלנות אחרי סייל אצל מעצבת שאת אוהבת המחירים יורדים משמעותית.

לגבי אלו שמתלבשות לפי צו האופנה - שמח לי בעיניים לראות את הנשים היפות בבית כנסת וזה חלק מאווירת החגיגיות

אבל זה נכון שלא נעים להיות יוצאת דופן. מאד מבינה את התחושה.

שנת פרנסה טובה וקלה!

אני אשמח לדעת איפה מצאת שמלות צנועות באמתפה לקצת

גם מבחינת פתח צוואר

וגם מבחינת שרוול (שזה לא בדיוק על המרפק ואז אם רוצים שישאר מכוסה צריך לא לזוז וגם לא שהשרוול רחב וכל הרמת ידיים השרוול עולה עד הכתף)

וגם מבחינת האורך בברכיים, שאפשר לשבת וזה נשאר צנוע

אני ראיתיהמקורית

בחן פאשן

יש לי משם כמה שמלות

ויש חנויות מקומיות שמוכרות באזורים חרדים

בדיוק היום הייתי

בודקת, תודה!פה לקצת
זה סתם מקרי שרוב השמלות על הדוגמנית על הברך?
מן הסתם זה מאד תלוי בגובה של האשה/הדוגמנית...חילזון 123
תלוי בגובה שלה, שלרוב הוא רשוםהמקורית

אני למזלי לא דוגמנית אז יושב עליי טוב 😅

וגם, יש לה בחלק מהשמלות 2 אורכים, 103 ו110.

פעם עקבתי אחרי איזו מעצבת דתיהעלמא22
שעיצבה בגדי לגמרי צנועים (אבל מבחינתי יקרים ממש), והיא עשתה מכירה של חלק מהבגדים שהדוגמניות לבשו, והיא כתבה שם שחלק קוצרו כדי שיראה ככה
אני ראיתי בהודולה לא הכל שם סגור אבל יש מבחר שכןעדיין טרייה
הודולה יפייפהנביעה
אבל יקר
לאו דווקאטארקו
יש לה סופעונה ועונות קודמות במחירים ממש סבבה.. 100-200 כזה.
לפי מה שראיתי עכשיו רוב הסגור בצוואר זה חולצותפה לקצת
אבל אסתכל שוב, תודה!
ואי איך אני צזדהה איתך לגבי המרפק...מדברה כעדן.
כאילו זה מכסה ברחמים כשאת עומדת ולא זזה וכל תנונה קטנה, שלום זרוע שלום עולם
וואי זה מעצבן ממשפה לקצת
עד שמוצאת שמלה סגורה ובאורך טוב אז המרפק תוקע
כבר עדיף שרוול צנוע ופתוח בצוואר🤣יעל מהדרום
לק"י

לובשים גופיית חצי וזהו.

נכון..מדברה כעדן.

אני תמיד עם גופיה... או ח.בסיס

וגם הפתח וי יותר מחמיא לחזה שלי... אבל בשרוול זה אחד המעצבנים והמאתגרים.. 

אני גם עם גופיה רוב הזמן.נביעה
ועם שמלות וחולצות עם שרוולים טובים ועם מחשוף שהגופיה סוגרת.
גם לי קורה מלאשיפור
תיארת יפה! 🤣🤣לפניו ברננה!
יש למזל חזוט שמלות יפיפיותוצנועות מאד.יש בסוף עונהעוד יבוא היום

מחירים מצוינים- עד 150 ש"ח

ויש שם שמלות שמתאימות  גם להריון והנקה @נביעה 

הן צנועות בכל הפרמטרים שכתבת בנ"ל

מבחינת האורך הן מעולות ועבור גבוהות תמיד יש עוד לפחות 10 ס"מ מכפלת

תודה! אסתכלנביעה
קניתי פעם במקימיאביול
יש לי גם שמלות כאלה משיין או מקמיליון. אבל אני התרגלתי לחולצת בסיס אז יותר אוהבת את זה עם בסיס
אני ראיתיממשיכה לחלום

במזל חזוט

מקימי

בננה

קניתי כמה כאלהריבוזום
בסטודיו שחרית (ובאמת יקר. קניתי במבצעים). ראיתי כמה אצל רחל חריף אבל אף פעם לא קניתי אצלה (וגם יקר).
יואו אני ממש בהלם. 300 שח לא נשמע לי יקר בכללדיליה

בגד לשבת מעולם לא קניתי בפחות מכך.

לא מעצבות ולא כלום קונה בחנויות קלאסיות לא זויה ולא תמנון

אבל כן בננה מקימי וכאלו.

שילמתי גם 400 ו500 מה שכן אני לא קונה הרבה שמלה אחת בשנה או לפסח או לסוכות בדרך כלל ולובשת בגדים הרבה מאוד שנים.

ממש מוזר לי שזה נשמע כזה יקר.

לא יודעת חשבתי שזה הנורמלי. 

באמת 300 לשמלה זה לא כזה יקר....טארקו

זה גם לא זול

אבל זה מחיר רגיל.

אני חושבתמדברה כעדן.
שכדאי לנו קצת לעזוב את ההגדרות של יקר וזול כי מכון שיש מחירים *אובייקטיבים*... חלב בשקל זה זול. נקודה... אבל באמת שיש טווח רחב לפי הרגלי הצריכה והמחיה של כל משפחה... 
זה אולי הנורמלימתואמת

אבל בעיניי זה לא נורמלי שזה הנורמלי. במיוחד לא בשביל ציבור דתי, שב"ה בדרך כלל מבורך בילדים, ויש לו מספיק הוצאות גם ככה.

אני לא יודעת - אני באמת לא מבינה בכלל בעיצוב בגדים ובהכנתם, ואולי באמת זה דורש כל כך הרבה כסף. ובכל זאת - אם אני מוצאת בגדים בפחות מזה, אז כנראה שכן אפשר להוזיל קצת עלויות ולא "לעוף" על הבגד מכיוון שהוא של מעצבת.

אבל שוב, אולי לי לא מפריע ללבוש בגדים זולים יותר כי לא אכפת לי כל כך מהעיצוב של הבגד. אז אולי אין לי זכות דיבור...

(אבל אני כן אומר שלפעמים אני מתעצבנת על ה"צניעות" של בגדי המעצבות, שבעיניי לא באמת צנועה עד הסוף. בשביל כזה דבר אני בהחלט לא אהיה מוכנה לשלם 300 ש"ח או יותר, אם במחיר הזה אני יכולה לקנות שלוש שמלות אחרות ואפילו נורמליות יותר...)

אבל למה זה לא נורמלי?חילזון 123

אם כבר חיסכון והרבה ילדים וכל זה אז אפשר לדון

על כמה הגיוני להוציא בשנה על בגדים באופן כללי.

אבל זה שמישהי קונה 6 שמלות שעולות 50 שח בשיין או קונה שמלה אחת איכותית שעולה 300? מה ההבדל בעצם?

מה לעשות, בד ותפירה עולים כסף. ולפעמים הזול זה קצת היקר...

יש באמת מישהי שמסתפקת בשמלה אחת לכל שבתות השנה?מתואמת

אפילו אני מגוונת קצת משבת לשבת

בכל אופן - לקנות שמלה אחת בחמישים זה באמת זול יותר משמלה אחת בשלוש מאות. זה לא שאם קונים בזול יותר אז קונים הרבה יותר...

וכשרוצים לקנות בגדים חדשים לחגים למשל, ויש משפחה ברוכה ב"ה, גם במחירים זולים זה יוצא סכום גדול... אז בטח אם יש אמא וכמה נערות במשפחה, ואז זה כבר יוצא סכום ממש משמעותי, שזה בנוסף להוצאות על האוכל...

אז נכון, לא חייבים להתחדש לחגים, אבל עדיין... (ושלא נדבר על חתונות, שאז די חייבים לקנות ביגוד חדש לכל המשפחה, וזה יוצא הון...)

טוב פה את נכנסת לעולם של תקציב משפחתימדברה כעדן.

ברור שככל שאוציא פחות, אקנה מוצאים זולים יותר ופחות מוצרים זה יהיה טוב יותר לחיסכון. אבל יש אנשים שרוצים לבחור את רמת החיים שלהם. ולהתחדש 2 שמלות לעונה זה רמת החיים שהם רוצים לעומץ שמלה בשנה. ומשקיעים בזה את הכסף ולא נכנסים למינוס או משהו...

את מנסה לטעון שזה לא נכון עקרונית לבזבז על זה?

פחות או יותר.מתואמת
אבל טוב, אולי עדיף שלא אכנס לזה, כי אני לא מבינה בעולם הזה...
למה להיכנס לזה?סודית

אם יש זוגות ששני בני הזוג עובדים משרה מלאה ואין להם עשרה ילדים, אז 300 שקל לשמלה זה לא זול אבל בהחלט מחיר שהם יכולים לעמוד בו כל חג. גם אם יש ילדות שקונים להן.

בשביל מה להיכנס לזה?

למי זה עושה טוב?

נביעה את כל כך שמחת בהריון הזה, היית מאושרת. למה לך להשוות את עצמך לאחרים? שיקנו לבריאות גם באלף שקל שמלה. כסף שלהם, הם הרוויחו אותו, שיהיו בריאים ושמחים.

כל משפחה בוחרת לה את סדר העדיפויות שלה.

ושמחה בו.

לחלק מהנשים האלה אין בית בישוב, ולא תהיה דירה במחירים של היום, והן שוכחות בחג את הצרות שלהן ומתלבשות יפה.

זה לא תחרות זה פסיפס שכל אחת משבצת בו את היהלומים שה' חנן אותה בהם 

הגבת אליי בכוונה? 🤔מדברה כעדן.
לא. בטעות.סודית
אהבתי את המשל שלך בסוףשיפור
לאשריקה

אבל אם יש לי בארון כמה שמלות שבת טובות

ואני קונה שמלה אחת סביב ר"ה ושמלה אחת סביב פסח

וככה אני לאט לאט צוברת, ובהדרגה מפסיקה להשתמש בישנות יותר-

אז כן, יש לי מבחר שמלות שבת בארון, ואני קונה כל פעם רק אחת

הבנתי...מתואמת

טוב, לי יש בגדים בארון כבר שנים, כאלה שלא עלו יקר.

אבל שוב, כנראה שאני לא פונקציה, כי הסטנדרטים שלי נמוכים משל רוב הנשים.

גם כמוך.הבוקר יעלה

קונה במחירים האלה פעמיים בשנה. לפעמים יותר ולפעמים גם זה לא, תלוי ביכולת באותו זמן.

אפשר לפתוח את הדיון גם על מטפחות, מעוצבות או לא.. וגם על תכשיטים אם קונים מגנוליה או חנויות זהב.. ובקיצור אין לזה סוף.. 

בדיוקעלמא22
יש לי שמלות שאני לובשת כבר 7 שנים בערך. בגלל הסגנון שלהן (רחבה עם קשירה שאני יכולה לשים ולהוריד מתי שבא לי), זה מתאים לי גם בהריון, אז מבחינתי, לא יודעת כמה זה עלה, אבל בהחלט החזיר את ההשקעה (ובתקופה ההיא לא היה סיכוי שאקנה שמלה ביותר מ- 200 ש''ח)
את. ממש צודקתאביול
בעולם החרדי זה קלאסיטל..

מחירים כאלו

בעולם הדת"ל פחות... (ראי את השרשור)

יש גם ברבי עקיבא בב"במדברה כעדן.
מחירים יותר נוחים מ300... שלא צריך שום תוספת משום כיוון. (לא זויה) 
אני חרדית קלאסית אף פעם לא קונה ב300 ש"חעוד יבוא היום

אולי לחתונה....

קונה מלא בשיין

קונה במקימי, בשמיז ובמזל חזוט רק בסופי עונה

גם למתבגרת שלי אני קונה רק בסוף עונה

והשכנות שלך?טל..

ברור שיש חריגים, אבל מההיכרות שלי זה יותר נפוץ, לא?

ברובן לא תקננה בכאלה מחירים. כולן אברכיות, כולןעוד יבוא היום

חיות על השקל. קונות בבזארים ובמלבושי כבוד. מזמינות מנקסט (מלא)

זה בהחלט יותר נפוץ אצל החסידים

אצלם נעל לתינוקת בת שנה לא תמצאי בפחות מ300 ש"ח....

אם את קונה בכל מקרה בחנויות האלהחנה צוריה
ממליצה לך לעקוב בסטטוס אחרי כאלה שמביאות לשם כל הזמן קופונים, לא יודעת אם מותר לכתוב פה או לא, יכולה לכתוב בפרטי על 2 שאני עוקבת שהן מביאות לסירוגין או במקביל כל פעם קופונים לכל החנויות האלו.
יש לי פלאפון כשר עוד יבוא היום
לא מסכימה🤭 גם בציבור הדתי לאומיאמא לאוצר❤

זה מחיר שנחשב נורמלי והרבה מאד אחוזים מהאוכלוסייה קונים בו.

מסכימה שזה מבאס שאלו המחירים.. אבל אלו החיים..

מזדהה...אביול
בתור רווקה הייתי קונה במחירים האלה... עכשיו אני מסתפקת בדברים זולים יותר ולובשת השלמות (חולצת בסיס, תחתית וכדומה...) 
נכון ש 300 זה יקר יחסיתים...

אבל מספיק שמלה אחת או שתיים טובות. אם יש משהו שאני ממש אוהבת ונראה עלי טוב, הייתי משקיעה בזה.

כמובן לא, אם זה אומר מינוס בבנק. אבל בעיקרון כן הייתי משקיעה במשהו טוב בשבילי.

רק שתדעי שעכשיו זאת העונה לקנות בחנויות רגילות צנובשבילך..

כשמגיע הסתיו רוב החנויות מוכרות דברים צנועים!

למשל  זיפ יש עכשיו קולקציה ממש יפה וצנועה קניתי 2 שמלות לשבת כל אחת במאה ומשהו.. שרוול מעולה ופתח מושלם. 

האמת נכנסתי לזיפ..נביעה
אבל לא מצאתי את עצמי שם.. סגור מדיי ורחב מדיי וקצר- לא מצאתי משהו שאהבה נפשי
ממש ממש ממשאמא לאוצר❤

לא ממליצה... קניתי כמה פעמים, שמלות אשכרה התפרקו לי אחרי 2 כביסות

לא שווה שקל .

אני קונה שם הרבה והרוב אחלה לגמריאורוש3
סתם עניין של מזל. אני לא מכניסה למייבש אבל. דווקא ממליצה. מחירים סבבה. האיכות כמו שאמרתי תואמת למחיר. אני אוהבת. יותר בטוב לי מאשר בשנים בלי למדוד ואז להחזיר הכל. עושה את זה גם אבל פחות מוצלח לי. 
וואלה מוזראמא לאוצר❤

קשה לי להאמין שזה עניין של מזל

זה לא היה פעם אחת כמו שאמרתי אלא הרבה יותר עד שהחלטתי שלא קונה שם יותר

ואין לי מייבש..

ואיך הבדים?יעל מהדרום
לדעתי הם די סינטטיים הרבה פעמיםחילזון 123
למרות שאני עדיין קונה שם לפעמים...
אז אני צריכה ללכת לראות בעיניים. תודה!יעל מהדרום
מה עם להזמין מנקסט?אם_שמחה_הללויה
אני אוהבת לקנות משם. האיכות של הבדים מעולה, אפשר לעשות סינון לפי פתח צוואר/ אורך שרוול. יש כמובן גם יקר, אבל יש גם מציאות ב150 ופחות. ויש שם מידות גדולות.

https://www.next.co.il/he/shop/gender-women-category-dresses/length-midi-sleeve-34sleeve-sleeve-longsleeve?p=1#0

האמת גם לא מוציאה בדרכ 300 לשמלהאר

רק לבר מצוה האחרונה כשלא מצאתי משהו אחר אז קניתי ב350.

בדרכ גג 200

יש אצל הלל בכנםי נשרים המון שמלות ב100 שח.

וברח' יפו בירושלים המון חנויות עם שמלות צנועות במחירים של עד  150 שח

נכון נזכרתי בחנות שמיים וארץאביול
ברחוב יפו. יקרה יחסית אבל לא מגיעה ל300 לשמלה
מבינה ממש אני גם לא מוציאה סכומים כאלו1289

ומצד שני, מלבשת מאוד סגור וארוך, ושונאת השלמות. ואוהבת להתלבש יפה ברמה שצוחקים עלי שאני לובשת בגדי שבת ביום חול.

קודם כל, יש מבצעים. יש עכשיו שמלות מהממות במקימי סביבות המאה שח לשמלה למשל.

דבר שני, אסוס! יותר מחצי ארון שלי משם. אפשר לכתוב בחיפוש modest והוא מביא תוצאות צנועות (וגם מכנסיים כי זה סטנדרטים של ערביות). החסרון שכצעט אין שלושת רבעי. לי אישית לא מפריע כי אני גם ככה הולכת ארוך רוב הזמן. יש לי שמלות משם ששורדות שנים.

גם שיין.

וקבוצות ווצאפ של יד שניה. וגמחים.

פעם מצאתי שמלה של מעצבת שעלתה בעונה 300 ויותר בעשרה שקלים בגמח. כמעט חדשה.

לחג קניתי שמלה במאה וקצת באסוס. מהממת מבד איכותי עם ביטנה! קצת פתוחה בחזה אבל זה וי שאפשר בקלות לתפור.

מסכימה עם כל מילה. לי זה עצוב מאוד! *טיפ*חצי שני
יש עכשיו חיסול באצל הלל (49-150₪) ובקמיליון יש גם הרבה 79-149₪ של קולקציות ישנות. בדיוק קניתי אחת שעולה כמעט 300 ושילמתי חצי מחיר אחרי שכמעט ויתרתי על שמלה לחג בגלל מחירים
עייפות תמידיתאמא לאוצר❤

לא בהריון

לא אחרי לידה...

ילדים קטנים אבל כבר לא פיצים

כן רוב הלילות קמה בין פעם לשלוש אבל סוף-סוף כבר יש לילות שיכולה לא לקום בכלל....

ברזל תקין בי 12 בעייתי קצת אבל מטופלת בזריקות

ועדיין עייפה כל הזמןןןן

לא משנה מתי הולכת לישון, לא משנה מתי קמה, לא משנה כמעט איך ישנתי בלילה

פשוט מרגישה עייפות תמידית

כל הזמן גמורה כל הזמן עייפה כל הזמן מרגישה שרוצה לישון

כל הזדמנות שיש לי לישון/לנוח בבוקר או בצהריים כמעט תמיד קופצת עליה בלי לחשוב פעמיים גם על חשבון דברים אחרים...

זה נורמלי?! יש לכן רעיונות איך לעזור? זה מתיש ומתסכל🙈

בלוטת התריס גם בדקת?מתואמת
בכל אופן, עד שלא תסיימי את הטיפול בזריקות ל-B12 כנראה שהעייפות לא תעבור...
לא בדקתי.. יש קשר?אמא לאוצר❤
יש לי בעיה קבועה של בי12.. בגדול אני כבר 5 שנים מקבלת זריקות עם הפסקות קלות 
כן, לפעמים זה קשורמתואמת

זו בדיקת דם פשוטה, תבקשי הפניה.

וקשוח להיות עם מחסור קבוע של B12... מקווה שתצליחי לעלות אותו כמו שצריך במהרה...

ממש קשה, הלואי שנמצא פיתרון יעיל יותראמא לאוצר❤

תודה!! אבדוק את זה!

B12 בעייתי גורם מובהק לעייפותמשתדלתלהיותאני

מטופל ויש כבר התקדמות? כי חוסר בb12 הוא גורם מובהק לעייפות

באופן אישי אחרי התקופה הכי עייפה בחיים שלי גיליתי שחסר לי b12, וכשהצלחתי להעלות משמעותית העייפות התמידית שהייתי בה נעלמה.

כמו שכתבתי זה בעליה אבל יש בעיה כמעט תמידיתאמא לאוצר❤

מההריונות בגלל ההיפראמזיס....

אז מקבלת די קבוע... מתישהו בקרוב אמורה להיות לי עוד בדיקה לראות מה המצב שלו

בדקת בלוטת התריס לאחרונה?ואילו פינו
אני עם תת פעילות וזה ממש תסמין...
לא ידעתי שיש קשר.. פשוט לבקש הפניה מרופאת משפחה?אמא לאוצר❤
זה בבדיקות דם?
אופס. הדף אצלי לא היה מרוענןואילו פינו

וראיתי עכשיו שמתואמת כתבה לך..

בדיקת דם פשוטה. Tsh זה מה שבודקים...

עדיף גם freeT4מתיכון ועד מעון
ממליצה לבדוק גם פריטין בבדיקת דםתהילנה
שזה מאגרי ברזל. לא רק iron והמוגלובין. זאת בדיקה יקרה אבל חשוב להתעקש 
נבדק, תודה!אמא לאוצר❤
שומשום קלוי מעט מעלה ברזל (שמעתי על מקרה כזה)נפש חיה.

כל יום לאכול כף

בסלט, ביוגורט וכו...

חוץ מזה

יש גם תערובת פירות יבשים שממש עוזרת לאנרגיה

של דוד קאפח

ללא עצירות ותופעות לוואי...

100 גר´ שומשום לא קלוי-מלא,

100 גר´ צימוקים כהים,

100 גר´ תאנים יבשות,

100 גר´ שקדים קלופים,

100 גר´ תמרים,

8 אגוזי ברזיל.

לטחון את הכל טוב טוב (יש חנויות שמוכנות לטחון את הרכיבים הקשים)

ולאכול כף בבוקר וכף בערב.

(ד.א. זה גם ממש טעים=) )

בהצלחה ותרגישי טוב!

את בטח מכירה להיות בשמש, לעשות קצת התעמלות וכו....

כל השנה ככה? או שעכשיו במיוחד?אוזן הפיל
אולי דיכאון חורף
תמיד ובמיוחד בחורף ..מכירה..אמא לאוצר❤
אני רקתקומה

אגיד, שבעיני זה כן הגיוני.

ברור שטוב לבדוק בדיקות דם וכאלו

אבל

א. שינה לא רציפה, ממש משפיעה על איכות השינה. פעם אחת (ובטח שלוש), לא באמת מאפשרות שינה טובה. ואז, גם אם יש לך פעם פעמיים בשבוע שאת כן ישנה לילה, זה לא מספיק. כי יש משמעות לרצף של ימים שבהם את ישנה טובה, וזה לא שיום אחד יכול לחפות על כל השאר.

ב. מה את עושה במהלך היום? אם את רוב הזמן יושבת או בעבודה עם מעט תנועה, ממליצה להוסיף ספורט ותזוזה. אני ראיתי אצלי שזה ממש משפיע. ישיבה לאורך זמן, מעייפת אותי מאוד, ברמה של להירדם. כשאני זזה, הגוף מתעורר

תודה !!אמא לאוצר❤

זאת גם היתה השאלה שלי

האם זה הגיוני פשוט..

כן נכון, תכלס כבר 5 שנים אני לא ישנה נורמלי וקמה מלא , לא היתה תקופה אחת ארוכה שישנתי שינה רציפה וטובה בלילות....

אשים לב , תודה🩷

אולי זה מונו? בדקו לך?פרח חדש

היה לי פעמיים מונו וככה הרגשתי

פעם שניה הייתי עם זה חצי שנה!!! עד שטיפלתי אצל איזה רופא בירושלים שיש לו שיטה לטפל במונו טזה עבר ב"ה

האמת לבעלי היה לא מזמן. לא בדקו לי חושבתאמא לאוצר❤

אבל האמת שלא כזה משנה כי לא באמת מה יש מה לעשות.. וואלה עכשיו קוראת שכתבת שהיה משו שעזר, מעניין!! אנחנו ביקרנו ממש כולם אמרו לנו מטבעי ועד קונבנציונלי שאין מה לעשות חוץ מלחכות....

תבקשי לבדוק קודם כלפרח חדש

אם זה מונו אני אכתוב לך מה הטיפול

אנסה גם להיזכר בשם של הרופא

מקווה שהוא עדיין עובד כי אז לפני 5 שנים הוא כבר היה ממש מבוגר

תודה על התגובות!אמא לאוצר❤

אבדוק בלוטת התריס, אולי גם מונו למרות שלא יודעת אם יש עניין

גם ככה אמורות להיות לי בקרוב בדיקות דם מקיפות לבדוק את בעיית הb12..

אבל האמת האמת אני ממש מופתעת שרוב התגובות מנסות לחפש סיבות 🤭  הייתי בטוחה שיהיו הרבה יותר תגובות מנרמלות שלהיות אמא, בטח לקטנים, ותינוק יונק, זה פשוט מעייף 🙈🙈🙈

לכולן יש כוח תמיד? אתן לא עייפות ומרגישות צורך תמידי בשנצ?

אני לא הספקתי להגיב אבל כןשוקולד פרה

אם אני לא ישנה את ה8 שעות מינימום ורצוף

-מה שבחיים לא קורה עם יונקים ןגם עם קטנים לא יונקים כמעט ולא) אני עייפהההה כל היום

ובדקתי- ברזל בלוטות התריס בי 12 הכל תקין

אה ואם הולכת לישון מאוחר אז גם- יותר עייפה מאשר אם נכנסת לישון מוקדם איזור 10 אפילו

שווה לך לנסות שבוע אם אפשרי לך

תודה!! זהו מרגיש לי שכמה שזה מבאס ממשאמא לאוצר❤
בסוף כל הדברים לא באמת עוזרים כשאין לי את המינימום שינה רציפה הזאת...
יש עייפות ויש עייפותאנונימית בהו"לאחרונה

ברור שתמיד אשמח לנוח צהריים ולקום מאוחר בבוקר/לחזור לישון אחרי פיזור של הילדים

ומכיוון אחר -

הרבה פעמים דיקור של מישהי מקצועית גם ממש יכול לעזור.

אני באמצע סדרת טיפולים שמטרתה לאזן כל מיני דברים, וממש מרגישה גם שיפור בתחום הזה.

שאני מסוגלת לעשות הרבה יותר ולא להגמר מכל דבר קטן.. כאילו כל המצברים של הכוחות שלי היו על הקצה ועכשיו הם באנרגיה טובה.

והמטפלת שלי אמרה לי כמה פעמיים שנשים חושבות לעצמן שזה הגיוני שמרגישים ככה כי את אחרי לידה.. בהריון.. או כל תירוץ אחר כשבעצם זה משהו אחר שאפשר לפתור אותו ולא ברירת המחדל של אישה.

למישהי יש ניסיון עם לידת עכוז אחרי קיסרי?אנונימית בהו"ל
תבררי מול בתי חולים אם זה בכלל אפשריהשם שלי
זה אפשרי אם חותמים על סירוב לניתוחאנונימית בהו"ל
יש הבדל גדולהשם שלי

אם בית חולים מאפשר מלכתחילה לנסות לידה רגילה במצב כזה.

או שהאישה מכריחה אותם לילד אותה ככה, כי היא מסרבת לניתוח.

ואז אולי זה מה שיקרה, כי לא יכולים לכפות ניתוח, אבל כל האווירה תהיה של הלחצות, ועל כל דבר קטן ינסו לשכנע לעבור לניתוח.

אין לי מושג מה המדיניות של בתי החולים. אבל אם יש בית חולים שמאפשר, ומוכן להתגייס לזה, אז עדיף.

ואגב, אני ילדתי בניתוח בלי לחתום על הסכמה. ברור שהסכמתי, אבל זה היה כל כך מיידי, שבכלל לא נתנו לי לחתום.

ואיך הרגשת אחרי?אנונימית בהו"ל
מבחינת הניתוח?השם שלי

ב"ה התאוששתי בקלות.

מבחינת זה שלא חתמתי על הסכמה,

אז קודם כל כן הסכמתי, ושיתפתי פעולה. רק לא חתמתי על הטפסים.

ולמחרת הרופא הגיע אלי להתנצל.

זה היה ניתוח חירום ממש, אם היו עוד מחכים, לא בטוח שהתינוק היה שורד.

לצערי אין בי"ח בארץ שמאפשר את זה ככה בקלותאנונימית בהו"ל
יילוד תינוק עכוזחנוקה

דורש מומחיות גדולה.

לא סתם הפסיקו ליילד עכוז- כי זה מסוכן.

אז אם בביח אין רופא מומחה לזה-

נשמע לי ממש התאבדות.

סליחה על החריפות...

אבל המטרה שהולכים לביח היא בשביל שיהיה שם מישהו שציל חיים במקרה הצורך.

אפשר גם ללדת בבית- שם אף אחד לא ייקח אותך לניתוח..

איך אפשר לדעת מראש אם יש רופא מתאיםאנונימית בהו"ל
או לא באותה משמרת?
לוקחים רופא פרטיעדיין טרייהאחרונה
תתחילי בלהתייעץ עם רופא מומחה. לא כל מנך ולא בכל מצב (לא יודעת לגבי לידה אחרי קיסרי) מתאים ליילד עכוז.
לי איןיעל מהדרום

לק"י

הקטן שלי היה במצג עכוז (וב"ה התהפך לבד בסוף), ואני אחרי קיסרי.

אבל כשהרופאה אמרה לי מה האפשרויות, היא אמרה שאפשר ללדת בלידת עכוז (היא לא המליצה. אבל לא אמרה משהו על הקיסרי שעברתי).

אז אולי בסורוקה זה אפשרי. לא ביררתי.

זו את מהשרשורים הקודמים?יעל מהדרום

לק"י

כתבת שבעבר היפוך לא עזר לך?

(אני בכל מקרה קבעתי תור להיפוך. לידת עכוז לא רציתי לנסות).

פריקהאנונימית בהו"ל

ואז היא אמרה לנו בצחוק

העולם לא כזה גרוע אם החלטתם להביא עוד ילד, לא?

והצביעה לי על הבטן

ואנחנו צחקנו והמשכנו בשיח עם כל החברים ובפנים בכיתי

אני רגילה לבכות בפנים

כבר הרבה זמן

האם ידעת, אחות אהובה שלי, שלפעמים נכנסים להריון בלי שמחליטים?

האם את יודעת שיש כל מיני סיבות למנוע?

נכון ההריונות שלך קשים וכולם רואים את זה

את מקיאה, חלשה, ואני הכי מעריכה אותך בעולם על כל ילד שלך

אבל האם ידעת שיש קשיים שקופים יותר?

את לא יודעת.

אני אחותך, אבל לא כל דבר מתאים להגיד לך

אנחנו גרים מספיק רחוק בשביל שלא יהיה באמת טעם לספר

האם את יודעת שבהריונות שלי אני לא עובדת

לא כי אני מפונקת

לא כי אני 'מוציאה שמירה'

אלא כי אני בדכאון?

קליני, אמיתי, מאובחן

(מנסה להיות) מטופל אבל לא ממש בהצלחה?

את לא יודעת

הקטן שלי בן שלוש

וכולם במשפחה אומרים שאני מפונקת

ולא רוצה הרבה ילדים

וההריונות שלי כל כך קלים 

ואני כל כך חזקה

אבל זה שהגוף חזק

לא אומר שהנפש לא מפורקת?

האם את יכולה להבין, שעוד לא התאוששנו מההריון האחרון

נכון עברו שלוש שנים

שעבדנו כמו משוגעים

לשקם את החיים שלנו

מאפס

זוגיות, מיניות

טיפולים לילדים שכבר יש, לבן זוג, לי.

האם את יכולה להעלות בדעתך שיש קשיים

שקשה לדבר עליהם

ממש קשה

אבל זה לא הופך אותם ליותר קלים?

האם תביני פעם שאנחנו לא מדברות

לא כי אני עסוקה

לא כי אני סנובית

אלא כי אין לי כח

וכשאני מדברת

בסוף אני בוכה

אז למי שלא רוצה לבכות

אני לא מדברת?

ואמא שלי,

שמדי פעם לוחצת

וכל כך מאושרת לשמוע על ההריון הזה 

ורומזת לי לא בעדינות בכלל שהשנים חולפות

אמא, את יכולה לכבד קצת?

לא להבין, אני יודעת,

תחשבו שזה בחירה או חוסר רצון או-

מה זה נקרא להיות במיטה? תקומי.

אחיות שלך קמות ומקיאות.

מה לא עושים בשביל ילד.

האם תסכימו לא להבין, 

ולמרות זאת לכבד אותי טיפ טיפה?

יש סיכוי שלא אמלט גם מהמפגש המשפחתי הזה?

ובכמה מאמצים זה עלה לי להגיע למפגשים האלו.

וגיסות שלי,

אתן חמודות

מאד.

די להתלחשש עלי.

כן, לא סיפרתי על ההריון. לא היה לי כח.

נכון. אין לי רצון לדבר עליו.

זה כל כך לא בסדר?

בקשתי מבעלי לספר, והוא העביר לכן את זה בדרכו שלו

וזהו.

לא בקשתי עזרה, לא בקשתי ארוחות.

בקשתי שתעשו לי מקום בשולחן.

רציתי החנוכה הזה לשחק קצת בנורמליות.

לעשות הצגה שאנחנו פה כמו שנה שעברה.

עם הילדים החמודים שלנו.

קלעתי צמות לבנות.

הלבשתי את כולם יפה.

התאפרתי לכבודכם. לכבוד כולכם.

(נכון לא הבאתי סלט, סליחה. לא בקשו אז...)

ונכון לא את הכל אפשר להסביר

ויש סימני שאלה אני מבינה

אבל רציתי לעשות כאילו.

לא הצלחתי.

חיבוקפייגא

איזו גיבורה את!

כל כך קשה להיות עם קושי שקוף

את סוחבת ככ הרבה,

זה שאת קמה כל יום ודואגת למשפחה שלך

מגיע לך מחיאות כפיים!

חיבוק גדולתהילה 3>

נשמע ממש קשוח.

ומציעה בזהירות, אולי שווה לספר למשפחה או לחלקה? אפילו לספר חלקית? כמה שמתאים לך?

נשמע שזה הרבה עול וקושי, וחבל לשאת לבד אם יש אפשרות לתמיכה והבנה..

שיהיה בקלות בע"ה

דכאון בהריון זה הוא שחורמתיכון ועד מעון

חיבוק ענק, עצום

מקווה ממש שאת מלווה ומטופלת כמה שאפשר

קשוח ברמות ואכן שקוף לגמרי 

חיבוק גדול! את כותבת כל כך יפהקופצת רגע

ושומעים את המורכבות והקושי.

מבאס לשמוע שיש מקומות ש'יורדים' על אשה שיש לה כמה ילדים והקטן שלה רק בן שלוש, שהיא מפונקת שרק עכשיו נכנסה להריון נוסף, ממש עולם הפוך בעיני.

חוץ מזה שזה באמת לא בסדר בעיני להכנס לשיקולי תכנון משפחה של מישהי אחרת, זה נראה שכמעט אין אפשרות לא לפגוע ככה.

ואם אפשר, אוסיף רק שהקושי הזה שקוף כי אנשים עובדים קשה לשמור עליו בלתי נראה. אולי דווקא אם כן תשתפי בכל זאת יוקל לך ולכם?

הלוואי הלוואי הלוואיהשתדלות !אחרונה

אנשים לא יוציאו בכזאת קלות את המילה "מפונקת".

שימי על כולם פס.

אומרת גם לעצמי, כי אני כמעט קורסת כי כולם חושבים שאני מתפקדת כרגיל אז אני מנסה לספק את זה. לכי תסבירי לכל אחד שאת ממש לא מרגישה טוב, ולא תמיד זה יהיה עם הסבר "רפואי"...

תני לעצמך צל"ש על ההצלחות הקטנות. זה ממש לא מובן מאליו שהגעת בכלל לארוע משפחתי. תראי כמה את עושה בשביל הילדים שלך, את אמא לביאה❤️

הוא בדרך הביתה…אנונימית בהו"ל

הוא בדרך הביתה… והדמעות עצב/כאב/עלבון/געגוע…

הפכו ברגע לדמעות אושר/שמחה/אהבה.

הוא בסבב מספר מילון וחצי. ואני כ"כ שמחה על הזכות להיות בצד הנכון של ההיסטוריה. ואני מבינה את החשיבות. ואני מפרגנת. ואני תומכת. ואני מעודדת. ובאמת שלרוב המוחלט אני גם ממש מסתדרת.

אבל היום היה לי קשה. תכננתי לשבת הערב לכתוב ולפרוק כאן..

והקושי יושב על קושי שקצת מלווה אותי בסבב האחרון. כי הפעם הוא קרוב, הפעם הוא "רק" ביו"ש, הוא חצי שעה מהביתה. סופסוף לא עזה ולבנון. מרחק נגיעה.

וגם קצת יותר "קל"… ואני שומעת על "זמנים מתים" ומפרגנת, באמת שמחה בשבילו.  אבל לפעמים בזמנים המתים קצת רוצה שאני אהיה זו שממלא אותם. ולברור שלא תמיד זה הכי זורם.

שבת הייתי לבד עם הילדים, זה תמיד קשה. במוצ"ש רציתי כ"כ שהוא יתקשר, יתעניין, ישמע איך היה לי. הוא התקשר רק 40 דקות אחרי צאת שבת, להדליק איתנו חנוכיה בווידיאו. ישר אח"כ ניתקנו ואני סיימתי עם הילדים. התקשרתי אחרי ההשכבות לפרוק לו את שבת, הוא הקשיב ואז בשיא הכנות אמר שלא מצליח להתרכז (לא היה בפעולה ספציפית) אמר שיחזור אלי, וחזר אחרי 5 שעות (בדקתי🙈) ברור לי שזה לא מרוע, שאני חשובה לו, שיש עליו כ"כ הרבה על הראש (הוא לוחם בתפקיד פיקודי)

אבל נפגעתי. רציתי צומי, רציתי להרגיש היחידה שחשובה, להרגיש שהוא כל  זמן רק חושב עלי.

היום היה יום קשה. מכל מיני דברים שיושבים עלי. התקשרתי קצת לדבר והוא היה באמצע אימון. חזר אלי בדיוק באמצע סידור לא.ערב, שמע בעיקר שאגות שלי על הילדים.

סיימתי להשכיב את הילדים. כ"כ רציתי לסוע אליו, לחיבוק, לדבר.

ולא התקשרתי. פחדתי כ"כ מדחייה, פחדתי לשמוע שלא שייך שאגיע.

ולדבר בטלפון לא באמת מספיק לי, לא באמת עוזר תמיד.

אז יצאתי קצת להסתובב, כי זה תמיד עושה לי טוב. וכן חיכיתי שהוא לפחות ייתקשר, יתעניין…

והוא לא התקשר. וכבר מאוחר. ואני נעלבת, ונפגעת, ומקנאה, ומרגישה פחות חשובה.

ואז הוא התקשר.

הוא בדרך.

נבהלתי.

שאלתי אם קרה לו משהו.

ענה לי שלא, הכל איתו בסדר, פשוט הרגיש שאני צריכה אותו.

ואז כל הדמעות התפרצו.

והכל פתאום הפך להיות יותר קל. יותר בסדר.

הדברים נכנסנו לפרופורציות.

וזהו. יושבת על הספה, בוכה, פורקת ובעיקר מחכה.

ויודעות שיהיה עוד. עוד סבבים. עוד קשיים. עוד מבחנים בזוגיות.

ומתפללת שהקב"ה ימשיך לתת לנו יד כל הזמן.

ושתגיע הגאולה השלמה בקרוב.

שולחת לך חיבוק גדולואילו פינו

ותודה גדולה ממני ומכל עם ישראל על ההקרבה העצומה שלכם!

מזדהה עם המון ממה שכתבת.. קראתי והחזרת אותי למילואים האחרונים שהיו מאתגרים וממש כמו שאת מתארת..

שמחה בשבילך שהוא חוזר, שהצליח קרוא אותך מרחוק ושהתאפשר לו להגיע. מאחלת שיהיה זמן משמעותי וממלא יחד

שולחת לך מלא כוחות להמשך המילואים והמון הערכה ♥️♥️

את כל כך מחוברת לעצמךEliana a

אהבתי

זה כבר חצי ריפוי

מהממת שאת! תודה לך ותודה עלייך!!!אמהלה

ואיזה זוג מתוק אתם נשמעים

ותראי איך את חשובה לו

ואיך הוא הרגיש שאת צריכה אותו

איזו אינטואיציה חזקה היתה לו שנכון שיגיע הביתה היום

שיהיה לכם ערב קסום 

ושזה יתן לכם מלא כח להמשך

בשורות טובות

חיבוק ענקיתהילה 3>

זה קשוח בטירוף. נשמע שאת קשובה למה שהלב שלך זקוק ויודעת גם להביא את זה לזוגיות וזה כל כך חשוב.

איזה כיף שהוא חזר, תספרי לו כמה זה מחיה אותך ❤️

וואי אהובההבוקר יעלהאחרונה

כמה קשה. מבינה אותך כ"כ

שולחת חיבוק גדול.

ותודה לכם. 

משהו שלא מובן לי: מה ההבדל בין אוטיזם למחוננות?מתואמת

אני קוראת פה בשרשורים אפיונים של מחוננים, שמאוד מזכירים לי את כל מה שאני יודעת על אוטיזם... ואני שואלת: באמת מדובר על מחוננות, ולא על אוטיזם במסווה?

אני יודעת שבתוך הסיווג של אוטיזם יש אוטיסטים שמוגדרים מחוננים ויש כאלה שלא. ויש כאלה בתפקוד גבוה, שבאמת אולי המחוננות שלהם מחפה על האוטיזם...

אבל עד עכשיו חשבתי שמחוננות היא פשוט איי-קיו גבוה, שאולי עלול להוביל לקשיים חברתיים ורגשיים, אבל לא לצורך מוגבר בשקט, לרגישות לרעשים, לקושי במעברים... וכו' - דברים שאני מכירה מאוטיסטים.

וזהו, אני קצת מבולבלת, ומעניין אותי אם מישהי תדע לעשות לי כאן סדר...🙈

האמת שגם לי זה נשמע קצת מוזר ולא הכי קשוריעל מהדרום

לק"י

הבן שלי מחונן, והוא אומנם רגיש יחסית, ועם קצת רגישות תחושתית. אבל אני בכלל לא בטוחה שזה קשור אחד לשני. גם אני הייתי רגישה (מאלה שנעלבים ובוכים וכדומה), ואני לא מחוננת.

(והבן שלי לא אוטיסט. לפחות אין לנו סיבה לחשוד בזה🤷‍♀️).

לגבי אוטיזם- אוטיזם זה קודם כל קשיי תקשורת. שאר הדברים הם נלווים, אבל לא הבסיס. מה שאני חושבת לפחות.

באמת שאלה טובהנפש חיה.

אני חושבת שמחוננות קשור לתחום החברתי (קשה להבין מצבים חברתיים ויש פער בין השכל ליכולת הרגשית)

ואוטיזם קשור להפרעות/בעיות תקשורת (שזה גם קשור לתחום החברתי אולי בעקיפין)

ורמת התפקוד מצביעה על הטווח של רמת התקשורת

חחח מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי

גם אני מכירה כמוךיראת גאולה

שמחוננות זה מנת משכל גבוהה,

אבל יש מאפיינים של מחוננים שנובעים מהפער בין הרמה השכלית לבין הרמה הרגשית. כלומר, לרוב המחוננים יהיה בהכרח פער כזה, וההשלכות שלו (כמו שכתבת, רגשית וחברתית בעיקר) זה משהו שנראה אצל הרבה מחוננים.

מעבר לזה, לכל אדם אופי משלו ומאפיינים משלו בלי קשר למנת המשכל.

מחוננותתהילה 3>

למיטב ידיעתי היא נטו עניין של איי קיו, כלומר ה3% העליונים במבחני איתור (מקווה שזכרתי נכון את מספר האחוזים, אפשר לוודא).

בין המחוננים, יש כאלה שהם גם על הרצף האוטיסטי, ויש כאלה שלא ובכלל לא, והם לגמרי חברתיים, חברותיים וכו'.

יש ילדים מחוננים שפחות בשלים רגשית או חברתית וזה יוצר אצלם גם פערים מסויימים, אבל זה לא מחייב שהם על הרצף.

כמו כל העורבים שחורים אבל לא כל השחורים עורבים

אני האמת תוהה מה ההבדלבתאל1
בין סימנים של אוטיזם לקשב וריכוז. כי נשמע שיש הרבה מהמשותף. 
אוטיזם זה קודם כל לקות תקשורתיעל מהדרום

לק"י

נכון שהרבה פעמים גם יש להם גם קושי להתרכז לפרקי זמן ארוכים.

אבל זה שכל מי שעם לקויות קשב וריכוז יש לו גם קושי בתקשורת.

התסמינים יכולים להיות דומים אבלממשיכה לחלוםאחרונה

הגורם הוא אחר

ולכן המענה צריך להיות אחר

בתהליך האבחון של אוטיזם או הםרעת קשב שוללים את השני

נראלי יש לי התקפי חרדה - חוששת...אנונימית בהו"ל

סובלת מזה כבר תקופה, אחת לכמה זמן סוג של נפילה לקראת הערב , בילבול, בחילות חזקות , עייפות מטורפת נכנסת למיטה ולא מסוגלת לדבר עם אף אחד, לא מצליחה להירדם גם עד הבוקר ככה סוחבת עד הבוקר והולכת בקשוי לעבודה, לוקח לי זמן להתאושש מזה. היה לי ככה פעם ב3 שבועות נניח, לאחרונה זה מגיע לי אחת לכמה ימים, ב"ה יש משפחה ברוכה, עבודה מחוץ לבית וגם שם עמוס, אתמול אחהצ זה קרה שוב לא תיפקדתי עד שנכנסתי למיטה מיותר לציין שלא נרדמתי עד שעה 5 בבוקר אולי

קמתי בתחושת פחד וחרדה שזה יחזור על זה שוב. מנסה להבין מה יש לי ולאט לאט מבינה שזה סןג של התקף חרדה.

הגיוני שאני לא מבינה ממה זה מגיע? אין שום טריגר וסיבה, ככה משום מקום? קבעתי למחר תור לרופאה שלי, אבל מה להתחיל טיפול תרופתי?? או שיש משהו עדין יותר

ממש מפחדת מהפעם הבאה, החוסר שינה , חוסר אנרגיות ממש מרגישה מתה באותו זמן מחרפן אותי, תחילה חשבתי שזה קשור לקיבה בגלל הבחילות אבל מבינה שלא...

עד עכשיו לא התאוששתי מאתמול, מתפקדת בבית ובעבודה כמו רובוט, עכשיו הפחד מההתקף הבא משתלט עלי

יצא קצת מבולבל אז סליחה, מנסה להבין מה הטיפול כי לא מסוגלת לסחוב ככה עוד

האמת שזה נשמע יותר נפילת סוכר/לחץ דם מחרדהאמהלה

התקף חרדה בד"כ מתואר בצורה ממש שונה.

ובלבול זו תופעה שמצריכה בירור. (והיא קורית בנפילות סוכר...)

הייתי הולכת לרופא משפחה ומבקשת בדיקות דם מקיפות

ובהם בדיקת המוגלובין מסוכרר HBA1C בדיקה שמראה אם היו צניחות בסוכר לאחרונה.

אם את בכ"א חושבת שזה התקף חרדה הטיפול שמאד עוזר זה CBT 

לפעמים צריך גם  טיפול תרופתי.

אני ממש ממליצה ללכת לרופא משפחה בקרוב.

יש לי תור טלפוני מחראנונימית בהו"ל

מעולם לא סבלתי מלחץ דם גבוה/נמוך ובעיות של סוכר

לפי הצאט כן נשמע שזה סוג של חרדה

לך לא נשמע? האמת שאת מעודדת אותי כי שקעתי לייאוש וקשה לי עם המצב ולהרגיש ככה

ממש לא. התקפי חרדה בד"כ לא כוללים בלבול ועייפותאמהלה

ונפילת סוכר ממש כן.

לכן זה הדבר הראשון שעלה לי.

אבל אם זה תופעה שמלווה אותך כבר זמן רב את חייבת לבדוק ביסודיות.

לכן חשוב קודם כל בדיקות.

ובבקשה אל תתני לצ'אט לתת לך עצות רפואיות. זה עלול להיות מסוכן.

בהצלחה יקרה

טוב שקבעת תור

תרגישי טוב

זה גם יכול להיות חוסר בוויטמינים וכד'.אמהלה
חיבוקתהילה 3>אחרונה

מציעה לקבל עזרה רגשית. הרבה פעמים סטרס ועומס יוצרים אצל נשים מצב כזה.

ולפעמים זה גם יוצר גלגל נוסף של חרדה מלא להירדם, שעוד יותר מקשה לישון, וחוזר חלילה...

הכי נכון זה לעשות עבודה רגשית ולהבין מה כבד עלייך❤️

יש דבר כזה לאבחן היפראקטיביות לפעוט?אנונימית בהו"ל

סליחה אני ממש נואשת

הבן שלי בן כמעט שנתיים (עוד חודש)

שובבבבבבבבבבבב

פרא ממש

אני לא עומדת בקצב!

הוא גם מגיע לכל דבר מטפס משתחל

כל פעם אני מוצאת אותו במקום מפחיד אחר

אני לא מצליחה לשמור עליו.

הוא יודע לפתוח קופסאות של תרופות עם נעילת בטחון

וכמעט את כל סוגי המנעולים לארונות

ולברוח מהכסא בטיחות או החגורה של כסא האוכל בקיצור- הבנתן את העיקרון...

הוא גם לא יישן טוב בלילה- קשה לו מאד להרדם 

הוא צורח שעות, אז אי מוציאה אותו שלא יפריע לאחים שלו

ואז הוא נשאר ער עד 11 בערך ומשתולל בכל הבית...

ביום הוא בכלל לא ישן והגננת קצת מתלוננת עליו

ויש לו מלא כח

היה עכשיו מפגשי חנוכה ואני רואה שהבני דודים מפחדים ממנו

לא אלה בגילו, ילדים בני חמש שש חוששים ממנו

הוא מרביץ, שורט נושך

זורק חפצים על ילדים אחרים

האמת לפעמים גם אני מפחדת ממנו (למרות שיחסית לי ולבעלי הוא לא מציק וגם לא לגננת כי יש לנו סמכות עליו)

הוא חכם, הוא מבין, אני רואה לגמרי.

הוא יודע מה מסוכן מה אסור

זה לא עוזר

הוא לפעמים אומר אחרי שעשה משהו רע 'עונש, אני עונש' _לא יודעת מאיפה זה בא, אולי מהגן.

אבל הוא בהחלט מבין שעושה מעשה אסור.

(עכשיו אמרתי לו שמחר חוזרים לגן, היה חופש יומיים, מיד אמר לי את השמות של החברים ומשחקים האהובים מהגן)

לפעמים אני חושבת ש*אני* צריכה כדור כדי להתמודד איתו

אבל לפעמים נדמה לי שגם לו אפשר לעזור

גם בשבילו מפחיד להיות כזה מנוע עוצמתי בתוך גוף של פעוט.

הוא מנחם את האחים אחרי שפוצע אותם...

אחים שלו גם לא אוהבים אותו כל היום מתלוננים עליו הוא הורס להם נוגע מציק

אני באמת מנסה לעזור אבל לא תמיד יכולה אני אחת ושי לי 2 ידיים והבית לא גדול

והוא אוהב את אחים שלו ורוצה שישתפו אותו במשחקים.

אבל כשאי קולטת שאני דוחה את ההחתלה שלו כי אין לי כח להתמודד איתה-

אני מבינה שמשהו פה לא תקין.

שאני שוקלת אם לקחת אותו לגינה (כי אני אצטרך בטוח לטפס על המגלשה מבחוץ להוריד אותו משם)

או שעדיף להשאר בבית (ועוד משהו יישבר..)

בקיצור מה עושים?

לכי להתפתחות הילדפאף

תבקשי הפניה מהרופא ילדים, לא יאבחנו היפראקטיביות בגיל הזה, אבל תדגישי את הקשיים ואולי יתנו לך אבחון אצל מרפאה בעיסוק שתבדוק וויסות חושי ודברים נוספים...

אם המצב באמת כמו שאת מתארת-מרפאה בעיסוק ממש יכולה לעזור, ללמד אותו לווסת את הכוח שלו, ללמד אותך איך להתמודד איתו-יכול להיות שהוא ילד שזקוק לגירוי תחושתי גדול יותר, כי נשמע שהוא מתנהג בצורה טיפוסית לגיל שנתיים-אבל מפעיל המון כוח, הרבה ילדים בגיל שנתיים מרביצים או מפרקים משחקים לאחים שלהם, נשמע שהעניין אצלו שבכל פעולה שלו הוא מפעיל המון כוח...

בהצלחה! נשמע קשוח ממש

תודהאנונימית בהו"ל

זה לא ילד ראשון שלי

קלאסי בגיל שנתיים להציק אבל הוא פשוט מנוע טורבו

זה בלי הפסקה ומתזז ואני לא מצליחה לעצור את זה

גם אין לו פחד

חופשי בגינה נניח

ילד בן ישר עוקף אותו בתור למגלשה

הוא מטפס מהצד על הסולם נוגס בו בברך

וואלה זה זר לי..

וגם מאש/כביש/כלבים שום דבר לא מפחיד אותו..

זה נשמע לי קשור לוויסות חושיפאף
אני מסכימה איתך שזה לא בו שנתיים רגיל, זה פשוט נשמע כמו התנהגויות של בן שנתיים מוקצנות, עם היפראקטיביות פחות יש מה לעשות בגיל הזה, אבל וויסות חושי, הפסקות תנועה יזומות, דברים כאלה לדעתי יכולים מאוד לעזור, כדאי להתחיל מרופא ילדים ולהתעקש על הפניה להתפתחות הילד ולמרפאה בעיסוק 
מסכימהיראת גאולה
לא מאבחנים היפראקטיביות בכזה גיל, אבל יכולים לתת כלים מכיוונים אחרים.
אני רק שולחת חיבוקאחת כמוני
נשמע מתיש ביותר 
רק רוצה להרגיע אותך שעם הגיל זה מתאזן קצת...חילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 23:59

וזה כבר מפסיק להיות מעניין לעשות מה שעניין אותו בגיל שנתיים...

יש לי אחד כזה שבגיל יותר צעיר אפילו עלה לארון העליון במטבח ופתח ושפך את האקמולי... היה אלוף במתקנים בגינה...וכד'

ובכללי צריך כל הזמן אקשן ומשהו לעשות...

אחרת מפנה את המרץ להצקות ולצומי...

יש לאופי הזה גם יתרונות. זה אחד שתמיד ישיג מה שהוא רוצה, עצמאי מאד, אוהב אתגרים

גם לי נשמע כמו ויסות חושי. בהצלחה רבה!!!! לא פשוט❤שיפוראחרונה
מצפון, שומר בעבודהאנונימית בהו"ל

יש לנו שומר בכניסה לעבודה שמדבר הרבה עם מי שנכנס, בהתחלה הייתי תמימה וחדשה ונידבתי קצת מידע על מי אני ומאז הוא שואל הרבה שאלות ומגיע בהפסקה ואם ריק נכנס ומנסה לדבר.. וגם בסוף היום מנסה להתחיל שיחה..

הוא מבוגר ונראה שעבר הרבה קשיים בחיים...

מרחמת.. ויודעת שהקב"ה מצפה מאיתנו ליחס מכבד.

מצד שני באיזה שהוא שלב התחלתי לענות מהר, לעבור לידו מהר, לענות בקצרה ולהיות מהר בפלאפון ולהראות עסוקה.. הוא לא הפסיק!! וגם ניסה לדבר עם עוד מורה חדשה ולהראות לי שהיא כן זורמת - היא גם תמימה עוד..

יום אחד בעלי בא איתי והוא התחיל לדבר איתו גם..

יודעת שהתנהגתי אליו בקצת קוצר רוח,

מצד שני אני לא מעוניינת לדבר עם גברים!! ובקלות זה עלול להגיע למקומות של בעיה... הוא יכול לדבר ממש הרבה ולשאול שאלות.. ניסיתי לעצור את זה מהר...

אשמח למחשבות שלכן

מוסיפהאנונימית בהו"ל

הוא יודע שאני דוסית, אני לבושה ככה!!

בהתחלה חשבתי שהוא מדבר בקטע של סוג של סבא.. או משהו כזה.  

אבל זה נהיה שאלות של הרבה זמן והרגשה של רצון לברוח..

אני רואה מבוגרות ממני שמכבדות אותו ומקדישות לו זמן.. אני צעירה וזה לא מתאים לי גם בלי קשר. 

יש טיפוסים שהם לא מאה...באתי מפעם
זה לא נשמע כמו טיפוס שזה בעייתי לדבר איתו מבחינת 'לאן זה עלול להדרדר,' מכירה כמה שומרים כאלה וגם כשהייתי ממש צעירונת הרגשתי ממש לא נעים ואפילו מוטרדת, אבל כשהתבגרתי קצת (אני לא כזאת מבוגרת, פשוט לא ילדונת...חח) אז לא לקחתי את זה למקום כזה, הסתכלתי עליו בעיניים של ילד מסכן שמתחנן לטיפת יחס מכל עובר אורח, זה לא רק מנשים צעירות... אז את כמובן לא חייבת לתת לו יחס כ''כ אם זה מרגיש לך מעיק מידי, רק אומרת שאל תקחי את זה קשה. זה שאת לבושה דוסית לא אומר שהוא יסיק את המסקנה, כאמור, יש אנשים שהם לא ממש מאה בתפיסת העולם והבנה של דבר מתוך דבר, ומן הסתם גם לא מודע לכך שהוא חופר אלא בטוח שהוא חברהמן. 
אבל הוא ממש מסוגל להפוך להיות "חבר"אנונימית בהו"ל
כזה ולהרגיש מאוד בנוח לומר הערות ולייעץ ולהתקרב רגשית, ואני גם לא ילדונת.. ופשוט מעיק עלי הלשים גבולות בלי סוף, כשאני פשוט לא מעוניינת לפתח שיחה חוץ משלום ולהתראות. 
אז אל תפתחי שיחה. בעיני זה ממש בסדריעל מהדרום

לק"י

זה לא שהוא בודד לגמרי. אני מבינה שיש כאלה שכן משוחחים איתו.

(גם אם הוא היה בודד וזה היה מעיק עלייך, אז לא הייתי אומרת שמחובתך לשוחח איתו. אבל אם הוא גם לא בודד, אז בכלל).

תודה על זה.אנונימית בהו"ל
ברגע שאת מרגישה רצון לברוחכורסא ירוקה

זה הזמן לעצור. אפשר להתעלם או להגיד בוקר טוב בנימוס ולהכנס פנימה, בלי מה שלומך או שאלות. אם הוא שואל מה איתך - בסדר תודה שיהיה יום נעים.

אני מרגישה מועקה כזאת. שהוא מנסה לפתח קשראנונימית בהו"לאחרונה
ואני ממש לא בעניין, אבל מרחמת ואולי צריכה לחשוב קודם על עצמי וכמובן לכבד אותו אבל לשים גבול ברור

אולי יעניין אותך