בשביל להיות בבית עם מתוקי, צריך לבוא בראש מתאים.
אם כל הזמן מרגישים שזה מאילוצים,ואת חייבת,ו"נתקעת" איתו, זה באמת לא נחמד, ושום סדר יום לא יעזור .
אבל אם באים בגישה אחרת ,אז אפילו כשאין סדר יום קבוע ( זה הרי תינוקי קטן עדיין בשביל סדר יום ).
הכל נהיה יותר כיף וקליל.
קודם כל הנחת הבסיס שלי- להיות איתו זה משרה מלאה! אין דבר כזה בסוף היום להגיד שלא עשיתי כלום היום, הענקתי לו חום,טיפלתי בו,אז גם אם הוא היום היה צריך "ידיים" ולא בישלתי/סידרתי/עשיתי משהו אחר מבחינתי אני מרגישה סיפוק שעבדתי היום במשרה מלאה!
( הרי אם הייתי הולכת לעבוד במעון,הייתי מרגישה בסוף היום שעבדתי, אין סיבה שרק בגלל שזה הילד שלי ארגיש בסוף היום שלא עשיתי כלום).
לגבי דברים במשך היום-זה גיל ממש מתוק שהם נפתחים ומגלים עולם- אפשר ללמד אותו להתגלגל,לאחוז חפצים,לשחק קוקו וכו'.
יש ספרים / אתרי אינטרנט עם הרבה רעיונות לפעילויות ומשחקים בגיל הזה.
כמובן שגם חשוב לדעת לשבת בסלקל ולהסתכל עלי עושה דברים אחרים,או לשכב בשטיח ולשחק,
אבל זה מבחינתי כבונוס ולא כברירת מחדל.
זאת אומרת שאם יש ימים שלא מתאים לו, זה בסדר גמור לגיל כזה קטן ומבחינתי זה גם בסדר.
וכמובן- לצאת המון- אפשר לשים במנשא או בעגלה ולצאת החוצה- לנשום אוויר ,לראות עצים וציפורים, ולטייל לאן שעושה לך טוב.
ועוד משהו קטן - להיות בבית עם ילד זה ממש מחייב לא להשוות לאחרים ( כתבת על חברות שלך שעם הילד רק 3 שעות) זה ממש מחייב למצוא מה טוב לי וכמה הילד מרוויח מהמציאות חיים הנוכחית ולא להשוות מה ילדים אחרים חווים.
בהצלחה! ואל תשכחי להנות מהתקופה הכייפית הזו.
אפילו רק לשבת לחבק אותו ולגרגר איתו זה פשוט תענוג, זו תקופה קצרה שלא חוזרת 🥹