כבר שבועיים שאני מתכננת לאפות פאי אוכמניות. למה? כי במהלך חיפושים ברשת אחרי מתכונים לשבועות נתקלתי בזה. קניתי קופסא של מחית אוכמניות. וכעת, למתכון.
מצאתי מתכון שנראה ממש קליל. פירורים במקום לישה. אפשר להכין את הבצק מראש ולהקפיא. מלח במקום סוכר. אבל, אני צריכה חוות דעת אם זה לא מוגזם לאפות בצק מלוח לפאי מתוק. אני יודעת שיש בצק לפאי שכמעט איננו מתוק, או בכלל, אבל מלח? אז, הרי הוא לפניכם (תקציר מתוך אתר בצק אלים):
חומרים:
200 גרם חמאה קרה
2 וחצי כוסות קמח
1 כפית סוכר
חצי כפית מלח (כן!)
חצי כוס מי קרח
לזיגוג: ביצה או חלב
ההכנה
לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות – שהפאי יקבל מכת חום כשמתחילים לאפות זו לא אשליה – אין בבצק כמעט סוכר ויש כפית שלמה של מלח! הבצק הזה לא להיט כשאוכלים אותו, אבל כשהוא משתדך למלית עשירה ועסיסית של דובדבנים חמוצים נוצרת בפה חוויה.
ידנית בקערה : חותכים את החמאה לקוביות ומעבירים למקפיא לרבע שעה, יחד עם הקערה! כשזה קר מאוד מוציאים ומוסיפים פנימה את הקמח, המלח והסוכר. מכינים בצד חצי כוס מים וממלאים אותה בקוביות קרח.
מערבבים קמח עם קוביות החמאה בידיים עד שנוצרת תערובת פירורית שנותרת כגוש כשחופנים אותה עם היד. זה בסדר אם נשארים פה ושם גושים של חמאה. אם התערובת מתחילה להתחמם ולהיות דביקה, להקפיא ל-10 דקות. במיוחד אם ממש חם בחוץ.
מוסיפים 4 כפות של מי קרח לתערובת הפירורית. מערבבים אותה קלות עם מזלג או עם הידיים עד שנוצרים כמה גושים. אם התערובת יבשה מידי הוסיפו עוד כף-שתיים של מים קפואים בין כל ערבוב עד שיווצרו לכם גושים.
לפורר את הפירורים בין האצבעות כדי שהמים יתפזרו באופן שווה. לא אמור להיווצר בצק לגמרי עדיין. התהליך פחות מ-10 דקות והבצק בסוף יוצא מצויין .יש בצק? מעבירים אותו לשקית אטומה לחלוטין.
מועכים את הבצק לפיתה שטוחה (כדי שיצטנן באופן אחיד, ומהר) ומוציאים את האוויר מהשקית. אוטמים ומקפיאים לפחות חצי שעה או מקררים לפחות שעתיים. הבצק חייב להיות קר מאד , אחרת בלתי אפשרי לעבוד איתו – הוא דביק ומתפרק. בקיץ, כשחם, מומלץ להקפיא גם את התבנית! אפשר לשמור את הבצק חודש שלם במקפיא. במקרר אפשר - עד 24 שעות.

)
)