במכתב של סימה חדד מה יפית, היא מנחה את הגננות לבוא לקראת ההורים ולאשר בקשות מיוחדות, אם קשה להסתגל (שזה ביטוי מאוד רחב, שאני מקווה שיפורש בנדיבות רבה).
כלומר אני מצפה שאם אבקש במכתב להוציא ב-13:00 אז יאשרו לי.
עוד משהו - במשרד החינוך בחטיבה של הגנים עונה מישהי בשם רחל - שהיא ממש מקסימה, הופתעה מזה שהגננת לא יודעת, ודיברה עם המפקחת, וחזרה להגיד לי שבאמת המידע לא הועבר בצורה מסודרת. המפקחת הונחתה לסדר את זה. בעיני זה שיפור שיש התייחסות כזאת.
לגבי להוציא את הילדים מתי שאני רוצה מעצם זה שאני אמא שלהם -
מצד אחד זה נכון, מהסיבות הברורות.
מצד שני, גם כמנהלת מסגרת לשעבר (משהו אחר לגמרי, מדרשה לבנות) - היו כללים מסויימים.
ובכל זאת זה נראה לי לגיטימי שיהיו כללים מסויימים גם בגן. נגיד, שבין 12:30-14:00 אפשר להוציא כל חצי שעה עגולה.
באמצע ריכוז שילד הולך - זה יכול להפריע.
אני שנה שעברה שלחתי את הגדול שלי לגן מאוחר - והרבה פעמים הוא פספס עבודות יצירה שהילדים עשו, וחזר בעוגמת נפש.
כלומר ברגע שיש מסגרת, נכון לדעתי שיהיה תיאום איתה, למעט כמובן מקרים מיוחדים.
ולגבי ה"להודות" - נכון שצריך לזכור שמתכתחילה הגישה עקומה, אבל כשיש שינוי אני חושבת שצריך להודות, לראות את הטוב - יש שיפור.
זה גם מחזק שכן יש מה לעשות. השינוי הזה בא כתוצאה ישירה מהפעילות של קבוצת 'גן סגור' בשנה שעברה, שממשיכה לפעול כדי לאפשר גם להוציא ב-13:00. ולהמשיך עם הנוהל הזה ללא הגבלת זמן. הקבוצה היא בפייסבוק או במייל gansagur.horim@gmail.com
ופצקרשת - אם מכל גן רק אם אחת תשלח מכתב, ותחתום על העצומה, זה כבר היה מצטרבר להמון אמהות והמצב היה אחרת!
ובכלל - הרבה מההורים שבקבוצת גן סגור הם הורים לצהרונים שמעדיפים שהילד יסע לצהרון כבר ב-13:30 ויוכל לאכול בשעה נורמלית יותר ארוחת צהריים.