זהו.
תפסתם את הכיוון - לא רק פטנטים - שכן, אני בהחלט אשמח לקבל, אלא דיון בנושא החינוכי או ההתנהגותי שלי.
בעלי, שהוא יותר "ג'אבר" ממני גם צריך להפעיל כח...
זה כמעט משפיל שצריך לתפוס בכח תינוק! ממש ממש! (זה הרי לא חיים ומוות, ב"ה)
זה לא שהיא לא נותנת שיחליפו לה. היא יכולה להיות רגועה - למצוץ אצבע או להתעסק במשהו (אריזת המגבונים או לאחרונה היא התאהבה בילד שמצולם על אריזת הטיטולים וזוחלת אליו בשמחה, מפטפטת איתו וכו') אבל היא מאבדת סבלנות ומתפתלת וממשיכה הלאה ואו מתיישבת או מתחילה לטפס על הקיר...
גם "עושה צחוקות"-יש לה הצגה שהיא פיתחה בשבועיים וחצי האחרונים ממשהו שקרה לה במקרה ועכשיו היא מצחיקה את עצמה ומתרברבת עם זה...
ואנחנו מושכים אותה בחזרה, משכיבים על הגב וזה הופך למאבק כוחני.
כעס הפנים?
אנו באמת מתעצבנים מבפנים. זה ממש מביך ומעצבן ובייחוד בלילה או כשיש עוד דברים לעשות וזה "נמרח" בלי סוף!
אז באמת יש פה עבודה שלנו על היחס והמידות וסבלנות.
כמו שכבר ציינתי - מה אכפת לי שתהיה מאווררת מכל המעטפה הסינטטית והלחה הזו שנקראת טיטול? מה אכפת לי שתהיה חופשית? - זו ממש הזדמנות!
אבל כן אכפת לי הסדר , הנקיון, הזמן והשילוב של הטיפול בה- במכלול חיי הבית.
התחושה היא של אין ברירה. אני פה האמא - ה' נתן לי מנדט כזה, מה לעשות...ודי להשתוללות. עכשיו נגמור עם זה צ'יק צ'ק. אפילו אם לא נעים. ועם עצמת הכח שלה זה נהיה ממש ממש ממש ...
ואז יש מגע לא כ"כ נעים. וסימנים אדומים בעור...ומותשות כ"כ גדולה...תחנוני "די! מספיק! תני לי.." והרגשה באמת אידיוטית - אני נאבקת בתינוקת?! מה זה זה?!
ולחילופין זה משתף פעולה איתה והומור וסבלנות וכיפיות.
וואוו בילבוללללל!!!!(לי)
ובהנקה:
כן, נשכה חזק והגבתי בצעקה ספונטנית והיא בכתה את הבכי הנדיר שלה של עצב עמוק ועלבון ושפתיים הכי מעוקלות למטה ומשורבבות. אני כן מסבירה ואומרת בנחת ובמקרה זה חיבקתי אותה וליטפתי והמון נישקתי וחייכתי וניחמתי ואמרתי לה שהיא טובת לב וצדיקה ורוצה רק לעשות טוב וזה לא בכוונה, אבל זה מאד כוב לאמא ולא נעים ומותר רק לינוק ולא לנשוך. והראיתי לה איך נעים וטוב. חזרנו על זה כמה פעמים. והיא הפסיקה לבחון אותי כי נראה לי שכן הבינה את ההקשר. וגם אני כבר פחות נלחצת מהאפשרות לכאב ומהכאב עצמו וממתנת את התגובה ובולמת את עצמי. כי באמת אני לא רוצה להפחיד ולהעליב אותה ואני יכולה לספוג קצת, לא נורא. רק שתדע שלא נושכים. לא את אמא ולא אחרים.
הוזכר פה סוכר -
חס ושלום!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אבל לא ראיתי שאוכל מוצק ובעיקר בעיקר עוף - מביאים למידות טובות. חחחחח....
לסיכום - כן. אני רוצה להיות מי שאני באמת - אמא נינוחה, עדינה, אצילית, רגועה, מכילה ומתווה דרך.
מחפשת איך להוציא זאת בפועל ולא להתפתות לאימפולסיביות של יצרים, כח ושלטון...