מאחר ובחירת תואר ראשון היא בחירה אחת ותואר שני היא בחירה שנעשית בזמן אחר, מקום אחר וכוללת היבטים שונים אני הייתי ממליצה לבחור רק את מה שנראה לך רלוונטי כעת.
תואר ראשון במדעי ההתנהגות ישרת אותך? מעניין לך? פרקטי? האם ניתן לעבוד איתו ואיפה?
אותן שאלות כמובן שאלי את עצמך (וקבלי מידע ממקומות משמעותיים!) לגבי תואר ראשון בחינוך מיוחד.
מהניסיון שלי - רבות מחברותיי שהתחילו בתואר ראשון נשארו גם בעבודה בתחום, ובשל אילוצים ורצונות שונים כלל לא השיכו לתואר שני כך שהבחירה בתואר ראשון היא בחירה שעלייך לקחת בחשבון כי היית רוצה לעבוד בה.
תואר שני בתחומי הפסיכולוגיה והייעוץ תלוי במסלולים רבים המציעים איפיונים שונים וכן - מידת ההצלחה בתואר הראשון.. כך ששוב - יש סיבה מדוע עושים תואר ראשון, מתמקצעים ואז שוב בודקים - מתאים לי להמשיך? אני רוצה? מעניין לי? מה עושים עם התואר השני בפועל?
ולעניין ההבדל בין פסיכולוגית חינוכית ויועצת - תפקידים משיקים אך בהחלט שונים. בעוד היועצת הינה חלק אינטגרלי מהמערכת הבית ספרית, פסיכו' בית ספר מגיע לכמה שעות בודדות בשבוע, ובד"כ משרת מספר בתי ספר.
על כל אחד מהתפקידים, אם מעניין אותך, כדאי ללכת ממש לבית ספר - להתבונן, לשאול, למצוא אדם בתחום שמוכן להסביר לך ולראות אם מתאים... ושוב - בעיתו ובזמנו...
בהצלחה רבה עם כל החלטה!
אשמורת,
יועצת.