יש במשאף חומר מסוכן/רעל שגורם נזק למי שמשתמש בו (רק בהתקפי קוצר נשימה חד פעמיים במאמץ) שהוא לא חולה אסטמה, להינזק?
תודה!
יש במשאף חומר מסוכן/רעל שגורם נזק למי שמשתמש בו (רק בהתקפי קוצר נשימה חד פעמיים במאמץ) שהוא לא חולה אסטמה, להינזק?
תודה!
לא יודעת אם זה בקטע של מ ס ו כ ן .. אבל מה שמשהי אסטמתית אמרה לי זה ממש ממש לא טוב ובריא.
בעיקרון, מה שמשאף עושה זה להרחיב את קנה הנשימה מכיוון שאנשים שיש להם התקף זה אומר שקנה הנשימה מתכווץ והאוויר לא יכול לעבור וזה מסוכן. ואז המשאף גורם לקנה הנשימה להתרחב. (זה בערך...לפי ידיעותי הדלות)
כמו שהוא כתב,
ופרקטי - אז זה מגביר רעידות בגוף, וגורם לדופק מהיר..
אם את לא חייבת - אל תשתמשי!
|בתור אחת שעשתה אתזה
|
על פי תנ"ך רפואת הילדים – נלסון, מחקרים הראו שטיפול מרובה מידי בונטולין מגביר את סיכון התמותה בחולי אסתמה. לא ממש יודעים מדוע. בנוסף ונטולין כידוע, גורם גם לטאכיקרדיה, בנוסף ונטולין עלול לגרום להיפוקלמיה.
את המונחים שכתבת?
זה קצת סינית בשביל חלקנו
Nelson Textbook of Pediatrics - ספר המשמש את רופאי הילדים לאיבחון מחלות,למידה, ותזכורת בעבודתם
טאכיקרדיה-דופק גבוהה ביחס לנורמה בזמן מנוחה (אצל מבוגרים דופק מעל 100 בד"כ נחשב לטכיקרדי)
היפוקלמיה- מחסור באשלגן בדם (מתחת ל 3.6 מילימול) דבר שיכול לגרום להפרעות קצב
(אגב היפוקלמיה יכולה להגרם גם כתוצאה מהתייבשות חמורה)
היפוגליקמיה-מצב פתולוגי בו יש חוסר בגלוקוז בדם
היפוקלמיה- מצב פתלוגי בו יש חוסר באשלגן (אחד מסוגי המלחים שיש לנו בגוף) בדם מחסור במלחי אשלגן בדם יכולים לגרום בין היתר להפרעות קצב ואף לדום לב...
אין קשר ישר בין היפוקלמיה להיפוגליקמיה
והיפוקלמיה זה ממש לא היפוגלקמיה של העצם... ![]()
דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש
השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?
לכאורה הוא בעצם רק התעלף
גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.
אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.
ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.
(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)
שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!
כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית
אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.
למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל 
הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?
תודה