בלי להתעצבן ובלי כעס, פשוט לתת אהבה אבל גם להיות חזקים ולעיתים תקיפים ולא לתת לילד לסובב אתכך על האצבע.
הילד שלך רוצה תשומת לב יותר מהרגיל כי הוא מרגיש כבר עכשיו שהוא מקבל פחות תשומת לב ממה שהוא קיבל לפני כן ולכן, הוא חושש שהוא יקבל אפילו פחות בהמשך, לכן הוא עושה כל מה שהוא יכול כדי לפצות על החששות האלה. כדאי להיות יותר ערניים להתנהגות שלו ולשים לב, מתי הוא משדר ''מצוקת תשומת לב'' ולתת את אותו תשומת הלב, או, אם אי אפשר לתת באותו רגע אז להסביר לו את זה, ולאמר לו שהוא יקבל את זה אחר כך וחשוב מאד לעמוד במילה שלכם. סביר להניח שבהתחלה הוא יתנגד, לכעורה לא יבין וינסה לפעול בכל השיטות הידועות לו כדי להשיג את היחס כאן ועכשיו, גם אם זה יהיה יחס שלילי, במצב הזה צריך להיות חזקים בעמדה שלכם ולא לוותר לו, אם צריך אז גם להיות יותר תקיפים כדי שהילד יבין את מקומו ואת מקומכם ואת הסמכויות שלכם. וחשוב מאד, כל דבר שאתם עושים, אתם חייבים, אני חוזר, ח-י-י-ב-י-ם, להסביר לילד כל דבר שאתם עושים על מנת לחנך אותו או כל דבר שהילד ישאל אותכם, לא משנה כמה המשימה הזאת תהיה קשה, כדי שהוא יבין וידע שהכל נעשה ממקום של אהבה ורצון טוב, ככה אחרי כמה פעמים הוא יתחיל להבין ולהפנים ואחרי זה ליישם (תהיו מוכנים, זה יכול לקרות אחרי פעמים ספורות וזה יכול לקחת תקופה מסויימת, צריך להיות חזקים ולהתמיד ולא להישבר בשום פנים ואופן, עד שהילד יבין, והוא יבין). אם אתם לא תקבעו לו את הגבולות ותתנו לו התשובות וההסברים, אז הוא פשוט יפעל על פי האינסטינקט הכי טבעי שלו, שהוא ההישרדות, ובשלב הזה בחייו זה אומר להשיג תשומת לב בכל מחיר.
אני יודע שהדברים שאני אומר נשמעים קשים, אבל אלו עובדות שטח, שנכתבו בספרי היהדות ובהרחבה כבר במשך ה-1500 שנים האחרונות, והן עובדות ותקפות גם היום.
בעז''ה בהצלחה, שבוע טוב וכל טוב.