הי,
בתי בת שנתיים וארבעה חודשים.
התחילה גן חדש וב"ה טוב לה - חוזרת מאושרת, אוהבת את הפעילויות, הילדים והגננות..
פרט אחד קטן מפריע לנו מאד ועליו אני רוצה לשמוע מכם:
כל יום לאחר ארוחת הצהריים הילדים הולכים לישון למשך שעתיים בערך.
בתי לא ישנה צהריים מזה כמה חודשים מכיוון שכשישנה אפילו חצי שעה, לא נרדמת בלילה עד שעה מאוחרת.
נתתי לזה הזדמנות והיא הייתה ישנה עם הילדים אבל לא נרדמת עם כולם אלא בחצי שעה לפני שהם מתעוררים.. ואז לא הייתה נרדמת בלילה.
ביקשתי מהגננת שבזמן שהילדים ישנים תאפשר לה להישאר ערה בעזרת משחק / ספר כשהיא יושבת על המזרן שלה כדי שלא תפריע לגננות שבזמן זה צריכות לשטוף כלים, לארגן את הגן, לשטוף רצפה וכד'.
וכשהיא רוצה לישון בחצי שעה האחרונה, שיחליפו לה תנוחה / ספר / משחק כדי שלא תרדם...
גם ככה היא ערה רוב הזמן.. להחזיק אותה חצי שעה, כמה מסובך זה?
הגננת הסכימה לעצתי ושמה לה משחק אבל בסוף, מרוב ישיבה ארוכה ושיעמום, היא נרדמת..
הן לא טורחות לשבת איתה אפילו רגע על חשבון הקפה שלהן, הפטפוטים או מה שזה לא יהיה.. כי בחייאת, כמה זמן לוקח ל3 גננות לארגן גן אחד??
בערב, אני משכיבה אותה לישון בערך בשבע וחצי, שמונה.. והיא לא נרדמת!!! אתמול היא הייתה ערה עד 22:00!!!
זה מטורף לבת שנתיים, לא?!
ואז.. בבוקר יש מלחמות חוזרות ונשנות.. היא עייפה, בוכה, נודניקית.. ואני עובדת.. אז מחוסר ברירה שמה אותה בגן בסביבות שמונה..
וכך זה חוזר מדי יום.. מעגל מטורף שכזה.
אגב, הגננת אומרת שהורה שלא רוצה שהילד שלו ישן יכול לבוא ולקחת אותו בשעה 13:00.. אבל - אני עובדת עד 15:30 וזה לא שיש אפשרות לשלם עד אחת..
האם מישהו נתקל גם בכזו סיטואציה? מה עשיתם?
מישהו מכיר איזה חוק לגבי זה? הרי אני משלמת גם על השעתיים שבחלקן הן מנקות את הגן ובחלקן.. נחות..
אשמח לתגובותיכם